- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu dă asigurări că mare parte din revendicările transportatorilor au fost rezolvate. Ce spune ministrul despre protestele fermierilor din Franța

30 Jan, 13:30 • Adrian Popovici
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că, în ceea ce privește protestele transportatorilor, majoritatea angajamentelor asumate au fost soluționate prin deciziile adoptate în ședințele de guvern. Cu toate acestea, el a recunoscut existența unor aspecte care, în mod inevitabil, au nevoie de un interval de timp mai pentru a fi rezolvate și dă asigurări că acestea vor fi abordate pe măsură ce vor veni la rând
Sorin Grindeanu dă asigurări că mare parte din revendicările transportatorilor au fost rezolvate. Ce spune ministrul despre protestele fermierilor din Franța

Marţi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că, în ceea ce privește protestele transportatorilor, majoritatea angajamentelor asumate au fost soluționate prin deciziile adoptate în ședințele de guvern. Cu toate acestea, el a recunoscut existența unor aspecte care, în mod inevitabil, au nevoie de un interval de timp mai pentru a fi rezolvate și dă asigurări că acestea vor fi abordate pe măsură ce vor veni la rând, transmite News.ro.

În timpul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Ministerului Transporturilor, Ministrul Sorin Grindeanu a fost interpelat cu privire la protestele care au avut loc în România în ultima perioadă. În răspunsul său, Grindeanu a subliniat că o proporție semnificativă dintre cererile și revendicările acestora au fost deja soluționate.

„Am fost interesat în aceste zile şi s-a văzut asta şi în şedinţa de guvern de săptămâna trecută şi cea cu două săptămâni înainte, să încerc să rezolv tot ceea ce m-am angajat în faţa asociaţiilor, confederaţiilor de transportatori şi a celor care nu sunt neapărat afiliaţi”, a arătat ministrul.

”Mare parte din lucrurile pe care m-am angajat că le fac le-am rezolvat prin şedinţele de guvern. Sunt altele, în schimb, care necesită timp, dar care vor fi şi ele la rândul lor rezolvate, cele pe care mi-am asumat că le pot rezolva, altele nu se află pe acele minutele încheiate între minister şi protestatari”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și infrastructurii. Sursa: gov.ro
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și infrastructurii. Sursa: gov.ro

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu nu e de acord ca transportatorii să nu plătească rovinieta sau să primească motorină gratis. Ce concesii face Guvernul

Ce spune Sorin Grindeanu despre protestele fermierilor din Franța?

Sorin Grindeanu s-a ferit că comenteze protestele fermierilor francezi și a menționat că există un punct de vedere oficial al Ministerului de Externe de la București cu privire la situație. El a subliniat  faptul că fiecare minister are propriile atribuții și responsabilități, iar acest punct de vedere a fost transmis de către Luminița Odobescu.

”Există un punct de vedere al Ministerului de Externe din România, fiecare cu atribuţiile sale şi a şi transmis acest punct de vedere doamna Odobescu”, a explicat Sorin Grindeanu.

Când a fost întrebat dacă a fost informat cu privire la blocarea unor transportatori români în Franța în urma protestelor, Grindeanu a declarat că până în prezent nu a primit nicio informație oficială în acest sens.

”În momentul în care vom primi şi o să îi şi rog pe colegii mei care gestionează să încerce să ia legătura cu toate companiile dacă există situaţii speciale. Dacă existau până în acest moment, probabil că mi s-ar fi semnalat, dar astăzi nu am niciun fel de date de acest tip. Mai mult decât atât, eu cred că procedura corectă este de asemenea să fie semnalat Ministerul Afacerilor Externe, cred că asta e în orice situaţie procedura corectă”, a adăugat  ministrul.

Citește și: Sorin Grindeanu: Cerealele ucrainene nu rămân în România. Ce spune ministrul despre tratamentul preferențial pe care l-ar primi ucrainenii în portul Constanța