- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri. Ultima șansă pentru finanțarea de 70.000 de euro!

08 Jan, 10:07 • Fundeanu Madalina
70.000 de euro pentru fermieri! Peste 3350 de persoane au depus deja cereri de finanțare pentru a primi sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri.
Sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri. Ultima șansă pentru finanțarea de 70.000 de euro!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește, în continuare, cererile de finanțare pentru intervenția DR-30 din PS PAC 2023-2027, linie de finanțare prin care se acordă sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri, conform agro-tv.ro.

Bani pentru fermieri! Ultima șansă pentru finanțarea de 70.000 euro/fermă

Depunerea cererilor este deschisă până la sfârșitul lunii, mai exact până în 31 ianuarie 2024, ora 16:00.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, peste 3350 de tineri fermieri au depus deja cereri de finanțare pe componenta națională a DR-30. Astfel, mai trebuie depuse proiecte în valoare de mai puțin de 30 de milioane de euro pentru a se atinge plafonul financiar de 263.226.352,50 euro.

Reamintim că componenta pentru zona montană a intervenției DR-30 a fost închisă încă de la începutul lunii decembrie 2023, când a fost depășit plafonul de depunere, după ce s-au depus 1879 de cereri, în valoare de 131.530.000,00 euro.

Linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri are, în total, un buget de aproximativ 250 de milioane de euro, din care vor fi finanțați peste 3500 de tineri fermieri. Sprijinul public nerambursabil este de 70.000 euro/beneficiar.

Ai putea fi interesat și de: Lotul 2 de pe autostrada Sibiu – Pitești, blocaje și întârzieri. Constructorul turc nu a depus documentele pentru autorizația de construire – Asociația Pro Infrastructură

fermieri
fermieri

Noul director general al APIA

Numirea lui Ionuț Lupu în fruntea APIA a venit la numai o zi după ce ministrul Agriculturii a dat luni un ultimatum conducerii agenției să deblocheze dosarele fermierilor care au fost la control prin monitorizare și a căror plăți sunt în continuare blocate în sistemul APIA, scrie agrointel.ro.

Ionuț Lupu este fostul directorul executiv al Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein RO și fermier în județul Neamț, iar începând de marți îl înlocuiește la șefia APIA pe Cornel Turcescu, care a preluat temporar conducerea din  data de 4 septembrie, după ce Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în MADR și s-a suspendat din funcție.

În ultima perioadă, ministrul Agriculturii s-a arătat nemulțumit de activitatea de plată a subvențiilor, dar mai ales de blocajul sumelor pentru fermierii care au avut control prin monitorizare și la care sistemul a dat erori.

La fel ca și în cazul lui Cornel Turcescu, numirea lui Ionuț Lupu în funcția de director general este făcută temporar, titularul funcției fiind, prin concurs, Adrian Pintea.

Vezi mai multe știri: Volvo atinge un nou record global de vânzări în 2023. Creştere de 15% față de anul precedent