- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Talonul de „pensie nesimțită” a devenit viral. Cât ajunge să câștige un pensionar MAI

14 Mar, 10:53 • Constantin Cristina
Talonul de pensie al unui pensionar MAI a devenit viral pe rețelele sociale după ce a fost postat de către un sindicat al polițiștilor.
Talonul de „pensie nesimțită” a devenit viral. Cât ajunge să câștige un pensionar MAI

Talonul de pensie din ianuarie 2023 a fost publicat pe un site de socializare de către cei de la Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”. Talonul aparținea unui fost angajat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care contrar așteptărilor, venitul pensionarului nu este unul cu care să te mândrești, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Vom veni cu o lege care să treacă de CCR”

Ce sumă este pe talonul de pensie al unui fost angajat MAI

Cei de la sindicat au pus pe Facebook, poza cu talonul și respectiv un mesaj „Pensie nesimțită, din mila M. A. I.”. Cetățeanul primește lunar suma în valoare de 2.400 de lei, iar în ianuarie 2023 a avut puțin noroc și a încasat adunat cu o mărire de 300 de lei, suma de 2.700 de lei.

talon pensie al unui fost angajat MAI
talon pensie al unui fost angajat MAI

Ajutorul de 300 de lei a fost aprobat de Guvernul Ciucă prin ordonanța „trenuleț”, de pe urma căruia toți pensionarii cu veniturile lunare între 2.001 lei și 3.000 lei, să beneficieze de acest ajutor.

Mai mulți oameni au reacționat și comentat la postarea realizată de sindicaliști în mediul online.

„Dacă vă arăt cuponul de pensie al tatălui meu după 41 de ani și 11 luni de cotizație, plângem cu toții! Ăsta e sistemul, asta e România”, a completat un bărbat.

„Nu vă obliga nimeni să vă faceți milițieni. Sunt destule locuri de muncă în privat plătite bine așa că nu vă mai plângeți”, a spus alt internaut.

„Iarăşi pozăm în victime …”, a declarat alt bărbat.

Alte articole: Bătrânii mor în frig și foame iar pensiile speciale ale politicienilor stau neclintite. România, țara batjocurei. Reforma pensiilor e doar de ochii lumii