Târgul de Crăciun din Timișoara 2025 și-a deschis porțile pe 30 noiembrie 2025 și va putea să fie vizitat până în data de 7 ianuarie 2026. Deși accesul este gratuit, prețurile sunt chiar și de cinci ori mai mari decât în mod normal.
La Timișoara, producătorii și comercianții și-au scos produsele alimentare la vânzare, pe care le-au pus cu prețuri pe măsură. Cozonac, kürtőș, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă și conserve de casă sunt gata să-i facă fericiți pe vizitatori, potrivit Libertatea.
Citește și : Cum va arăta primul spital de stat construit în Capitală după 46 de ani. Lucrările sunt gata să înceapă
Cele mai mari cozi sunt la standurile cu mâncare gătită pe loc, iar lumea este înnebunită după iahnia de fasole la 25 de lei porția, după ciolanul înăbușit cu mujdei sau după berbecuțul la ceaun cu legume.
Mămăliguța cu brânză, jumări și smântână este și ea foarte căutată, iar timișorenii se pot delecta și cu plăcintă cu brânză sau chiar cu vin fiert, ale căror prețuri sunt destul de piperate.
Citește și : Alegeri locale 2025: Cinci institute vor efectua sondaje de opinie la ieșirea de la urne în București
Văzând aceste prețuri, participanții la Târgul de Crăciun din Timișoara s-au îngrozit. Kilogramul de șorici și urechile de porc ajung să se vândă cu 150 de lei per kilogram, echivalentul a opt kilograme de cotlet de porc din supermarket.
Dacă facem un calcul rapid, o porție de 200 de grame de ciolan înăbușit cu mujdei, alături de 100 de grame de mămăliguță cu brânză, jumări și smântână, precum și un vin fiert, ajung să coste pe vizitatori 53 de lei. Dacă adăugăm și 100 de grame de plăcintă cu brânză ajungem la 70 de lei per persoană.