- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Temperaturi ieșite din comun în februarie! ANM anunță când va ninge, dar și când vine primăvara

31 Jan, 19:23 • Bumbeneci Diana
În luna februarie, fenomenele meteo vor fi instabile în cea mai mare parte a țării. ANM anunță cum va fi vremea până pe 27 februarie.
Temperaturi ieșite din comun în februarie! ANM anunță când va ninge, dar și când vine primăvara

ANM a actualizat prognoza. Meteorologii au anunțat că în luna februarie vremea va fi diferită de la o regiune la alta în România. În unele zone va fi frig și este posibil să ningă, în timp ce în alte regiuni vor fi temperaturi specifice primăverii.

ANM anunță cum va fi vremea până pe 27 februarie

Conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 30 ianuarie– 6 februarie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână local în sud-est și la munte.

„Valorile vor fi ridicate în extremitatea de nord-est, sud-vest și de vest a țării. În rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zonele montane, dar și în general deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, anunță ANM.

În  a doua parte a intervalului dat de ANM, în săptămâna 6 – 13 februarie, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și în cele montane. Cantitățile de precipitații vor raporta în zilele următoare o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Citește și: Toți românii care au vaci trebuie să știe! Vin bani de la Guvern

Meteo ANM
Meteo ANM

În a treia săptămână de interval, în perioada 13– 20 februarie, ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, local în regiunile sudice, nord- estice și în extremitatea de vest a țării.

„În restul zonelor vor fi temperaturi normale din punct de vedere termic. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, anunță ANM.

În ultima parte de interval, în săptămâna 20 – 27 februarie, meteorologii se așteaptă ca mediile valorilor termice să fie ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice.

„Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în nordul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”. a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Ai mai putea citi și: Câte minivacanțe în plus de la Guvern au românii în 2023. Lista completă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult