- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurări medicale. Angajații care beneficiază de aceste beneficii salariale

16 Aug, 11:55 • Toma Anca
Tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurări medicale. Expertul Georgiana Uzun, Talent Development Manager la Skilld România, subliniază că, în general, pentru manageri, mai ales cei din top management, beneficiile extrasalariale nu sunt factorul principal în alegerea de a accepta sau respinge o ofertă de job.
Tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurări medicale. Angajații care beneficiază de aceste beneficii salariale

Tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurări medicale. Cererea pentru seniori și manageri pe piața muncii rămâne puternică. În primele luni ale anului, platforma de recrutare online eJobs.ro a listat peste 50,000 de oferte de locuri de muncă care căutau persoane cu experiență de peste 5 ani sau cu statut de manager.

Sectoarele care înregistrează cea mai mare căutare sunt retailul, industria alimentară, turismul, producția, construcțiile, sectorul financiar-bancar, servicii și industria auto.

Citește și: Index salarial, înainte de tăierea facilităţilor: Cât câștigă angajații din agricultură, construcții şi industria alimentară. IT-ul, cu 6300 lei net în mână, rămâne în top

În companiile mari, multinaționale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul întregii echipe, astfel încât și angajații de la baza ierarhiei, și cei de la vârf primesc aceleași lucruri.

Sunt însă situații în care pentru anumite poziții cheie se găsește atât de greu persoana potrivită încât angajatorii sunt dispuși să facă anumite derogări pentru a o convinge să accepte oferta. Acestea sunt mai degrabă excepții de la regulă”, a mai adăugat Georgiana Uzun, potrivit Româniatv.net.

Tichete de masă, vouchere de vacanță și asigurări medicale

Angajații care ocupă funcții de management și specialiști solicită, de obicei, beneficii extrasalariale din ce în ce mai atractive. Printre acestea se numără bonusurile de performanță, zilele libere suplimentare, asigurările de viață sau chiar opțiuni pentru grădinițe pentru copii.

Potrivit unui sondaj recent, aproximativ 70% din totalul angajaților beneficiază deja de astfel de avantaje, care includ tichete de masă, asigurări medicale și bonusuri legate de rezultate. Cu toate acestea, pentru ei, salariul, oportunitățile de dezvoltare viitoare și potențialele expuneri pe piețele internaționale sunt mult mai semnificative.

Ca tendință generală, pentru manageri, în special pentru cei din zona de top management, beneficiile extrasalariale nu cântăresc atât de greu în decizia de a accepta sau refuza o ofertă de job, însă nici nu sunt complet trecute cu vederea, așa cum s-ar putea crede.

Salariul și oportunitățile de dezvoltare viitoare, o eventuală deschidere către piețe internaționale sunt mult mai importante pentru aceștia. Totuși, sunt atenți și la componența pachetului de beneficii și nu rămân indiferenți atunci când angajatorul bifează cât mai multe dintre așteptările pe care le au”, a explicat Georgiana Uzun.

Pentru cei din management, cerințele nu se opresc aici. În timpul negocierilor pentru pachetele salariale, managerii aduc în discuție și alte cerințe, cum ar fi zile libere suplimentare, asigurări de viață sau facilități pentru îngrijirea copiilor.