- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titlurile de stat, soluția salvatoare pentru români! Cum poți câștiga cu ușurință bani de la stat

27 Mar, 20:03 • Bumbeneci Diana
Titlurile de stat pot fi soluția salvatoare pentru românii care vor să economisească. Iată cum poți face bani cu ajutorul acestora.
Titlurile de stat, soluția salvatoare pentru români! Cum poți câștiga cu ușurință bani de la stat

Împrumuți statul, dar ieși pe profit destul de bine. Cum? Ei bine, poți face asta prin titluri de stat. Într-un articol recent realizat de Antena3 este prezentat cum poți cumpăra titluri de stat.

Cum poți să profiți de titlurile de stat

După cum bine se știe, atunci când cumperi titluri de stat, statul îți dă bani pentru asta. Prin intermediul titlurilor de stat, de fapt, tu împrumuți statul din banii tăi. Ulterior statul îți dă o dobândă pentru suma împrumutată.

Pentru prima dată în acest an statul alocă o dobândă mai mare pentru persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 30 septembrie 2022. Aceasta ajunge la 7,7%. Pragul minim de subscriere a scăzut de la 5000 de lei la 500 de lei.

Citește și: Începând cu 3 ianuarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur

Dacă de exemplu, împrumutați statul cu suma de 1000 de lei, pe un an primiți o dobândă de 77 de lei, iar pe doi ani 160 de lei.

Titluri de stat
Titluri de stat

„Sunt foarte multe avantaje, pentru că sunt garantate de către statul român, iar dobânda se încasează anual. Dacă ai luat acel titlu de stat doar pentru un an de zile, vei primi dobânda, dar și toți banii înapoi. Dar dacă l-ai luat trei ani de zile, trebuie să îl ții trei ani de zile, pentru că altfel vei pierde toată dobânda, și pe cea încasată deja, Acestea la titlurile de stat tezaur.

Avantajul este că câștigul atât din dobândă cât și din piața de capital nu se impozitează„, a declarat Irina Chițu, analist bancar.

Având rolul de a finanța datoria Statului Român, titlurile de stat, din perspectiva unui investitor persoană fizică/juridică, pot fi privite ca alternativă de economisire la depozitele bancare și/sau fondurile de investiții monetare.

Riscurile asociate investiției în titluri de stat sunt foarte scăzute, aproape egale cu zero. De asemenea, investiția în astfel de instrumente financiare beneficiază de garanția intrinsecă oferită de emitent (România – prin intermediul Ministerului de Finanțe), garanție care se răsfrânge asupra tuturor fondurilor investite în aceste instrumente.

Citește și: Sistemul sanitar din România mai primește o șansă! Primele 42 de proiecte pentru construirea de spitale au fost aprobate prin PNRR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult