- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai mulți tineri fermieri sunt interesați de Programul Tomata. 32% din producătorii înscriși au până în 40 de ani

06 Apr, 19:07 • Bocioacă Bianca
Ministerul Agriculturii a transmis că în momentul de față sunt înregistrate peste 22.000 de cereri de la fermieri interesați să se înscrie în Programul Tomata, o mare parte dintre aceștia fiind tineri.
Tot mai mulți tineri fermieri sunt interesați de Programul Tomata. 32% din producătorii înscriși au până în 40 de ani

Tot mai mulți tineri sunt interesați de Programul Tomata. La nivelul direcției agricole au fost înregistrate 22.295 de cereri de înscriere, majoritatea, adică 7.070, fiind din județul Olt.

„La nivelul Direcțiilor Agricole Județene, responsabile cu implementarea Programului Tomata, la data de 03.04.2023, s-au înregistrat un număr de circa 22.295 solicitanți pentru înscriere. Astfel, în județul Olt s-au înscris 7.070 beneficiari, în județul Galați avem peste 5.700 de solicitanți, în Dolj 1.936, iar în Giurgiu 1.881. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat un număr de 17.180 de cereri, acum se remarcă o creștere de peste 20 %”, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale printr-un comunicat.

Tinerii fermieri, interesați de Programul Tomata

Citește și: S-a dat startul înscrierilor pentru Programul Tomata! Legumicultorii primesc mii de euro

Așa cum reiese din dsatele publicate de Minister, în program s-au înscris deja 7.154 de tineri cu vârste de până în 40 de ani, adică un procent de 32% din totalul de producători înscriși.

„Programul Tomata are deja o anumită vechime și iată că acest număr mare de cereri îi conferă o consistență mai pronunțată. Acum avem peste 7.150 de tineri înscriși în program, este o cifră care ne onorează. Dacă privim spre anul 2019, atunci aveam doar 1224 tineri care renunțaseră la pribegie și au revenit în țară pentru a se apuca de această activitate.

Citește și: Sprijinul din Programul Tomata ajunge mai devreme la fermieri în anul 2023. Daea: „În trecut normele juridice s-au dat de Ziua Păcălelilor, roșia era deja înflorită sau deja în galantar”

Avem satisfacția realizării actului normativ încă din anul 2022, fapt care asigură predictibilitatea Programului. Nu există județ care să nu aibă un cultivator de tomate înscris în Program, chiar și acolo unde nu sunt condiții prielnice cultivării tomatelor în spații protejate, cum ar fi în Covasna, Harghita sau Brașov”, a transmis ministrul Agriculturii, Petre Daea.