- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou proiect a fost depus la Senat. Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an

20 Nov, 15:00 • Fundeanu Madalina
Liberalii au depus astăzi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an. Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile.
Un nou proiect a fost depus la Senat. Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an

Liberalii au depus astăzi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an. Potrivit proiectului PNL, montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește până la 31 decembrie 2024, conform Antena 3 CNN.

Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se poate prelungi până la 31 decembrie 2024

Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință.

„PNL a depus azi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024.

Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire.

Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor”, anunță luni, 20 noiembrie, reprezentanții partidului condus de către Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice.

Te-ar putea interesa și: Ministerul Energiei a lansat astăzi schema de ajutor de stat pentru proiecte de eficiență energetică în industrie. 2 milioane de euro finanțare nerambursabilă

repartitoare căldură
repartitoare căldură

Conform celor transmise de PNL, proiectul legislativ este inițiat de către ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea, dar și de alți parlamentari. „Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților”, conform postării de pe pagina de Facebook a PNL.

Proiectul legislativ este inițiat de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari.

De asemenea, între semnatari sunt și președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, potrivit Mediafax.

Obligaţia montării de repartitoare pe calorifere a fost impusă încă de acum 17 ani, prin legea ce prevedea serviciul public de alimentare cu energie termică, menită să implementeze principiul „plăteşti cât consumi”. Dispoziţia a fost întărită ulterior printr-o lege ce face referire la eficienţa energetică, care a şi stabilit ca termen sfârşitul anului 2016. Pe parcursul anilor, însă, termenul limită a fost modificat de nenumărate ori.

Vezi și: Se deschide al treilea magazin Primark din România! Prima locație din vestul țării