- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde a fost cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat. Județul a ajuns pe primul loc pe țară cu media 87,3%

03 Jul, 21:15 • Constantin Cristina
Județul care a surprins plăcut și a ajuns pe primul loc pe țară la promovarea examenului de Bacalaureat. Ministerul Educației a făcut anunțul.
Unde a fost cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat. Județul a ajuns pe primul loc pe țară cu media 87,3%

Surpriză! Absolvenții de liceu au scăpat de emoțiile Bacalaureatului, însă niciun liceu nu are o rată de promovabilitate de 100%. Care este județul care a surprins cu primul loc pe țară la promovarea Bacului, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Bacalaureat 2023. Anul acesta au fost cele mai puțin medii de 10, însă rata de promovare a fost una dintre cele mai ridicate

Unde a fost cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat. Județul a ajuns pe primul pe țară cu media 87,3%

Este vorba de Brăila. Județul la care nimeni nu se aștepta a doborât recordul de acest an și ocupă primul loc pe țară la promovarea examenului.

Județul a încheiat cu media 87,3%, a informat Ministerul Educației. Recordul a fost dobândit după contestațiile făcute de către elevi, deoarece înainte de contestații, niciunul dintre elevi nu a obținut media 10 și niciun liceu nu are rata de promovabilitate de 100%.

În ceea ce priveşte rata de promovare generală (promoţia curentă şi promoţiile anterioare), procentajul este de 82,4%. De asemenea, în Brăila au fost înscriși 1.649 absolvenți de liceu la examenul de Bacalaureat, dintre care 1.606 au susținut probele și doar 1.324 au fost declarați admiși, conform IȘJ.

Bacalaureat
Bacalaureat

Din numărul elevilor admiși, doar 106 au avut medii peste 9.50, toți fiind din promoția curentă. Anul trecut, Brăila a ocupat locul 2 în ierarhia națională în ceea ce privește promovarea examenului de Bacalaureat, cu un procentaj de 81, 29%, anul acesta crescând la 87,3%.

Promovare la nivel național la Bacalaureat

În sesiunea iunie-iulie a examenului de maturitate doar 54 de candidați au reușit să obțină media 10, conform informațiilor oferite de Ministerul Educației. Cu alte cuvinte anul acesta au fost cele mai puține medii de zece din ultimii zece ani. Anul trecut, conform Edupedu.ro, la nivel național 222 de candidați au reușit să obțină media 10.

Anul acesta, în Capitală au obținut media maximă la examenul de Bacalaureat doar cinci candidați, comparativ cu anul trecut când 34 de elevi reușiseră această performanță. Cu toate acestea, rata de promovare la examenul de maturitate 2023 este de 72,8% înainte de contestații, fiind cea mai mare rată, după cea de anul trecut, când aceasta se ridica la 73,3%

Alte articole: Rezultate Bacalaureat 2023. S-au afișat rezultatele! Lista completă a notelor la Bac, pe județe