- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanța de Paște în străinătate: destinațiile recomandate pentru români. Care sunt prețurile solicitate, față de anul trecut

15 Apr, 10:40 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru românii care vor să petreacă Paștele în străinătate! Agențiile de turism au pulicat lista celor mai recomandate destinații pentru 2023.
Vacanța de Paște în străinătate: destinațiile recomandate pentru români. Care sunt prețurile solicitate, față de anul trecut

Agențiile de turism din țară confirmă că românii sunt din ce în ce mai tentați să petreacă Paștele în străinătate. Cum se explică situația? Se pare că aceștia vor o evadare temporară din „sistem”, relatează ziare.com.

Destinațiile recomandate pentru vacanța de Paște

Adela Mihăilescu confirmă că, față de anii precedenți, există o creștere considerabilă cu privire la vacanțele de Paște în străinătate. Reprezentanta zboaragratis.ro susține că serviciile și prețurile de peste hotare sunt mult mai bune, tocmai de aceea, oamenii aleg să petreacă sărbătoarea în alte țări.

„Este adevărat, se poate observa o creştere destul de consistentă a cererii pentru vacanţe de Paște fericit peste hotare faţă de anii trecuți. De asemenea, sunt şi turişti fideli care merg an de an sa petreacă Pastele departe de România.

Câteodată aduc cu ei şi alti prieteni, familii, grupul devenind tot mai mare. Pesemne, serviciile de calitate din străinătate si preţurile mult mai bune, comparativ cu România în această perioadă, fac ca românii să îşi dorească să petreacă Paştele în alte ţări”, declară Mihăilescu.

Pentru vacanța de Paște în străinătate, se pare că cele mai recomandate destinații sunt Bulgaria, Egipt și Grecia. Adela Mihăilescu a menționat că agenția de turism la care activează îndrumă românii spre aceste locații tocmai pentru că prețurile sunt unele bune, dar mai ales, temperaturile sunt mai ridicate decât la noi. Destinațiile sunt unele de interes și din simplul fapt că persoanele interesate pot ajunge la ele în doar câteva ore, cu mașina.

„Noi recomandăm aceste destinații datorită temperaturilor mai ridicate decât la noi în această perioadă a anului, cât și datorită preţurilor competitive pentru a petrece, în același timp, şi o vacanţă de câteva zile în aceste ţări, fiind temperaturi mai scăzute decât în perioada verii. Se pare că românii preferă aceste destinaţii şi datorită faptului că se poate ajunge în câteva ore cu maşina în Bulgaria, Grecia”, completează reprezentantul agenției de turism.

Față de costurile înregistrate din anii precedenți, prețurile pentru vacanța de Paște în străinătate în 2023 sunt mai mari, însă creșterea nu este una semnificativă. Cu toate acestea, persoanele care vor servicii de calitate, trebuie să fie pregătite să aloce un buget mai mare.

Vacanța de Paște
Vacanța de Paște

Costurile biletelor de avion și ale unităților de cazare au suferit și ele câteva modificări, față de anii trecuți. Românii trebuie să știe că banii pe care trebuie să-i investească variază în funcție de destinație, hotel, dar mai ales, de opțiunile pe care le-au selectat în pachetul turistic.

Pentru a beneficia de bilete de avion mai ieftine, românii trebuie să achiziționeze tichetele chiar și cu câteva luni înainte. Camelia Ivășchescu recomandă persoanelor interesate să urmărească promoțiile și să se aboneze la newsletter-ul agențiilor de turism, pentru a primi informații despre reduceri.

„Este foarte important ca biletul de avion sa fie achiziționat cât mai devreme, chiar cu câteva luni înainte de călătorie. Este indicat să se urmărească promoţiile la bilete.

O altă variantă ar fi abonarea la newsletter-ul agenţiilor, astfel vor putea primi informaţii despre reduceri. Să se evite, pe cât posibil, perioadele foarte aglomerate din an, de exemplu de sărbători, când tarifele sunt mult mai piperate”, potrivit ticketing managerului, Camelia Ivăşchescu.