- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Vor fi implementate trei funcții noi

02 Feb, 12:15 • Toma Anca
Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Pentru următoarele săptămâni, specialiştii au anticipat trei actualizări care vor fi prezente atât pe cele mai recente smartphone-uri Android, cât şi pe noile modele iPhone.
Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Vor fi implementate trei funcții noi

Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Mesajele trimise se pot şterge timp de două zile, utilizatorii pot părăsi grupurile fără să lase urme şi pot selecta contactele cărora să le afişeze ultima accesare, anunţă cei de la tecnoandroid.net.

Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp

Prima modificare se referă la ştergerea mesajelor trimise. De acum înainte, utilizatorii vor avea la dispoziţie două zile pentru a şterge un mesaj dacă destinatarul nu l-a văzut. Această noutate va fi valabilă atât conversaţiile individuale, cât şi conversaţiile de grup.

Tot în virtutea garantării intimităţii, dezvoltatorii WhatsApp vor oferi în curând utilizatorilor posibilitatea de a părăsi un grup fără a lăsa cea mai mică urmă, adică fără ca notificarea să-i informeze pe ceilalţi membri ai grupului.

În cele din urmă, confidenţialitatea va juca, de asemenea, un rol principal, odată cu o reformă a normelor privind ultimul acces. Spre deosebire de ceea ce a fost prevăzut până acum pe piaţa de mesagerie virtuală, utilizatorii de pe WhatsApp vor putea în curând să selecteze contactele cărora să le afişeze ultima accesare pe platformă, fără ca informaţiile să fie şterse definitiv şi general pentru toate contactele din agendă.

Citește și: Gata cu print screen-urile pe WhatsApp! Aplicația blochează posibilitatea de a înregistra conversațiile

Aplicația WhatsApp va putea fi utilizată și fără internet

WhatsApp a dat vestea anului. Aplicația urmează să lanseze o actualizare majoră prin care utilizatorii vor putea trimite mesaje chiar şi atunci când internetul este oprit. WhatsApp a explicat că a luat această decizie ca răspuns la o serie de închideri de reţele la nivel mondial, inclusiv în Iran. Aceste blocări „neagă drepturile omului şi împiedică oamenii să primească ajutor urgent”, a declarat compania în anunţul său.

Compania a precizat că speră că în 2023 aceste închideri de internet să nu mai aibă loc, dar pentru a fi pregătiți pentru orice situație, a decis să adauge această funcţie „în cazul în care aceste închideri continuă”, a precizat aceasta.

WhatsApp a precizat că multe dintre acestea au fost înfiinţate de voluntari şi organizaţii din întreaga lume pentru a ajuta oamenii „să comunice liber”, iar compania va oferi, de asemenea, îndrumări persoanelor cu privire la modul în care pot configura un proxy pentru a-i ajuta pe alţii. Funcţia ar trebui să fie acum disponibilă în meniul de setări pentru toţi cei care folosesc cea mai recentă versiune a aplicaţiei, a precizat WhatsApp.

„Conectarea prin proxy menţine acelaşi nivel ridicat de confidenţialitate şi securitate pe care îl oferă WhatsApp. Mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end – asigurându-vă că acestea rămân între dvs. şi persoana cu care comunicaţi şi nu sunt vizibile pentru nimeni între timp, nici pentru serverele proxy, nici pentru WhatsApp, nici pentru Meta. Dorinţa noastră pentru anul 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată.

Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedică pe oameni să primească ajutor urgent. Deşi, în cazul în care aceste închideri continuă, sperăm ca această soluţie să ajute oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi fiabilă”, a precizat WhatsApp într-o postare pe blog.