- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste pentru bugetari. 2024 aduce reorganizări și reduceri de cheltuieli bugetare

21 Dec, 18:58 • Bumbeneci Diana
Anul 2024 vine cu reorganizări și reduceri de cheltuieli bugetare. Anunțul Guvernului.
Vești proaste pentru bugetari. 2024 aduce reorganizări și reduceri de cheltuieli bugetare

Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a declarat că Guvernul este în continuare hotărât să reorganizeze instituţiile de stat. Se ia această decizie pentru eficientizare şi reducerea cheltuielilor bugetare.

Reorganizări și reduceri de cheltuieli bugetare în 2024

„Intenţia este în continuare extrem de viguroasă din partea Guvernului de reorganizare pentru eficientizarea şi reducerea cheltuielilor bugetare în organigrama instituţiilor de stat. Este nevoie să dea un bun exemplu cu ministerele. Secretariatul General al Guvernului, ca ordonator de credite, este primul care a depus proiectul de reorganizare şi i s-a şi aprobat acest program”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Acesta a mai spus că „intenţia rămâne, măsurile se vor lua, iar amânarea până la 30 iunie 2024 nu înseamnă că toate se vor amâna până în iunie 2024”.

Guvernul taie banii profesorilor

Vezi și: O nouă decizie majoră a Guvernului. Bugetarii primesc trei zile libere în plus în 2024

El consideră că multe proiecte de reorganizare vor veni mult mai devreme”.

La rândul său, ministrul Energiei Sebastian Burduja a explicat că instituţia e pregătită şi nu va aştepta data de 30 iunie pentru reorganizare şi o va realiza mai devreme.

„Noi suntem pregătiţi, nu vom aştepta data de 30 iunie. Dorim să o facem cât mai rapid. Depindem de avizarea proiectului de hotărâre de Guvern, de celelalte instituţii, de exemplu Ministerul Justiţiei, dar vom accelera, pentru că ne dorim o eficienţă în ceea ce facem”, a explicat Burduja.

Ai mai putea citi: Fonduri europene disponibile pentru milioane de români. Lista beneficiilor stabilite prin „Planul Strategic 2027”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult