- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste! Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru abonamentele de telefonie mobilă

21 Jun, 09:52 • Lupu Alexandra
Vodafone scumpește abonamentele de telefonie mobilă. Românii trebuie să se aștepte la prețuri mai mari, din cauza inflației.
Vești proaste! Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru abonamentele de telefonie mobilă

Românii trebuie să se confrunte cu o nouă scumpire! Vodafone mărește prețurile pentru abonamentele de telefonie mobilă, informează economica.net.

Vodafone scumpește abonamentele de telefonie mobilă

Vodafone România este al doilea jucător local de telecomunicații mobile. Compania a anunțat că scumpește prețul abonamentelor la telefonia mobilă cu 3% în următoarea perioadă. Totul se întâmplă din cauza inflației. Măsura se încadrează în clauza introdusă în 2022, care se referă la faptul că Vodafone România are dreptul să coreleze prețurile cu nivelul inflației. Clienții au fost deja notificați.

Vezi și: Două mari companii de telefonie mobilă, Orange și Vodafone, testează împreună tehnologia 5G. România este țara pe care au ales-o pentru desfășurarea testelor, acest lucru fiind o premieră

Mulți clienți ai companiei au semnalat zilele trecute că Vodafone România i-a informat că prețul lunar al abonamentului va crește. Concret, abonații au primit următoarea notificare, în luna iunie 2023:

”În contextul majorării constante a costurilor legate de furnizarea servicilor mobile, reflectate în datele publicate recent de către Oficiul European de Statistic – Eurostat pentru România, potrivit cărora rata medie a inflației în anul 2122 a fost de 12%, iar pentru începutul acestui an (primele luni din 2023) este de 13,4%, te informăm că, începând cu următoarele facturi, vom indexa valoarea servicilor cu un procent de 3%, indexarea find limitată potrivit clauzelor contractuale având în vedere depășirea pragului comunicat.

Modificarea este valabilă în cazul abonamentelor pentru care se aplică indexarea anuală a prețului servicilor conform prevederilor art. 3.1. din Clauzele Contractuale Principale pentru furnizarea servicilor post-plătite”, se arată în notificare.

Vodafone
Vodafone

Vodafone România a introdus în 2022 o clauză prin care poate mări anual cu până la 3% prețul abonamentelor pentru serviciile mobile. Operatorul a justificat decizia prin creșterea inflației la acel moment. Ulterior, alți doi operatori au luat o decizie similară, tot în decursul anului trecut, referindu-ne la Orange și Telekom.

Vodafone România avea peste 330 de utilizatori de servicii mobile la 31 decembrie 2022. Compania avea, totodată, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și 21 de milioane de abonați ai serviciilor TV. Este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din România.

Compania are peste 9 milioane de clienți și operează rețele mobile și fixe în 21 de țări. La fel de bine, colaborează cu rețele mobile în alte 47 de țări.

Te-ar putea interesa și: Vodafone România a câștigat contractul de digitalizare al Poștei Române. Oferta companiei a fost sub estimările inițiale