- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air a anunțat că închide de pe data de 10 ianuarie baza de la Bacău, deschisă în 2020. Compania dă vina pe „mediul macroeconomic complicat”

10 Jan, 18:58 • Gabriela Andreescu
Compania aeriană Wizz Air a anunțat că închide de astăzi, 10 ianuarie, baza de la Bacău. Operatorul a mai spus că va continua să opereze o serie de rute din acea locație.
Wizz Air a anunțat că închide de pe data de 10 ianuarie baza de la Bacău, deschisă în 2020. Compania dă vina pe „mediul macroeconomic complicat”

Wizz air a anunțat că va continua să opereze o serie de rute din Bacău, inclusiv cele către Londra Luton și Milano Malpensa. Din sistemul online de rezervări al companiei, ruta Bacău-Ciampino va mai fi operată doar până la finele lunii iunie.

Wizz Air va închide baza de la Bacău, dar va continua să opereze anumite rute

„În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”, a anunțat compania aeriană, cu privire la operațiunile de pe plan local.

Compania a mai anunțat că le va oferi angajaților afectați de decizia de închidere a bazei din Bacău oportunități în alte zone ale rețelei.

Citește și: Acești români vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate. Ministrul Marcel Boloș a explicat programele de incluziune socială din perioada următoare

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană și-a extins constant operațiunile și a transportat aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale către și dinspre Bacău.

Wizz Air va închide baza de la Bacău, dar va continua să opereze anumite rute  
Wizz Air va închide baza de la Bacău, dar va continua să opereze anumite rute  

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu”, spune Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.

De altfel, Wizz Air a anunțat în decembrie anul trecut că va face câteva schimbări în 2023. Compania aeriană a spus că renunță la cinci zboruri care erau planificate să fie operate în sezonul de vară al anului 2023 spre și dinspre România.

Compania low-cost maghiară a scos din sistemul de rezervări trei rute. Este vorba despre rutele spre Cluj Napoca (Billund, Koln și Torino), una spre Sibiu (Hahn) și o alta spre București (Viena). Cele cinci rute erau planificate să fie operate de Wizz Air în sezonul de vară al anului 2023, însă acest lucru nu se va mai întâmpla.

Citește și: Noile buletine cu cip vor fi eliberate până la sfârșitul anului. Statul va plăti costul eliberării lor, în valoare de 67 de lei

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult