- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Distribuitorul IT&C Scop Computers a fost cumparat de polonezii de la ABC Data

02 Dec, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Scop Computers SA, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de distributie IT&C, si-a schimbat proprietarul. Compania poloneza ABC Data SA, unul dintre cei mai mari distribuitori IT din Europa Centrala si de Est, listata la Bursa din Varsovia, a achizitionat 51% din actiunile Scop.
Distribuitorul IT&C Scop Computers a fost cumparat de polonezii de la ABC Data

Valoarea tranzactiei este de 5 mil. euro, iar suma ar putea fi suplimentata cu circa 1,7 mil. euro, in functie de performantele companiei Scop, in principal nivelul profitului net in anul 2010, conform unui anunt facut de ABC Data.

„Sunt convins ca investitia companiei ABC Data in Scop Computers si activitatea comuna viitoare vor intari in mod eficient pozitia noastra pe piata romaneasca”, a declarat Alexandru Visan, fondator si director general al Scop Computers SA.

In termen de trei ani, ABC Data va deveni singurul proprietar al companiei, cu 100% din actiuni.

In cadrul aceleiasi miscari de integrare strategica a Scop Computers in grupul polonez ABC Data, la 30 noiembrie 2010 a mai fost semnat un acord intre ABC Data si Mokito Management Limited, in calitate de actionar minoritar, ceea ce presupune ca, in perioada 2010-2013, ABC Data va prelua restul de 49% din actiuni la Scop Computers de la Mokito Management Limited.

„Achizitia Scop Computers SA , un nume cunoscut si respectat pe piata romaneasca de IT, adauga valoare companiei noastre si confirma realizarea unuia dintre obiectivele listarii la bursa”, a declarat Marek Sadowski, CEO al companiei ABC Data SA.

Scop Computers a fost infiintata in 1994, in 2009 compania generand afaceri de circa 80 mil. euro. Pentru 2010, compania urmareste cresterea cifrei de afaceri cu peste 20%.

ABC Data SA este prezenta pe piata poloneza de 20 de ani. In 2005, s-a extins in Republica Ceha, in 2007 in Slovacia si in septembrie 2010 in Lituania. Actiunile ABC Data au fost listate la Bursa din Varsovia la 17 iunie 2010.

ABC Data SA va inregistra anul acesta venituri de circa 600 mil. euro si profit de circa 8 mil. euro, conform estimarilor companiei.

Compania Scop Computers apartine de grupul Scop, din care mai fac parte si Chara Software (solutii software de business) si Docentris (solutii de procesare si management al documentelor).

Scop Computers este o firma care a fost controlata anterior tranzactiei de Alexandru Visan si Dragos Stan.

Visan si Stan au vandut anterior cate 70% din actiunile companiilor locale Fiba Software si Net Consulting grupului polonez Asseco, cei doi incasand peste 15 mil. euro.

Principalii concurenti pe piata IT&C sunt Tornado Sistems, Asesoft si RHS Company.