- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Noul sef ANRCTI: Vreau sa calmez disputele din telecomul romanesc

21 Aug, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Primele obiective ale lui Liviu Nistoran, noul sef al arbitrului pietei telecom ANRCTI, sunt sa discute cu operatorii pentru "a calma disputele din piata" si sa asigure o mai mare transparenta a proceselor prin care autoritatea ia deciziile de reglementare, a declarat acesta pentru DailyBusiness.ro.
Noul sef ANRCTI: Vreau sa calmez disputele din telecomul romanesc

Liviu Nistoran este membru independent in Parlament, si fost membru PD. El a fondat compania GlobalNET. Nistoran a acceptat propunerea premierului de a prelua functia de conducere in cadrul autoritatii de reglementare in comunicatii.

„Am acceptat propunerea primului-ministru de a prelua functia de conducere a ANRCTI pe o perioada de 5 ani. In urmatoarele zile, decizia va fi publicata in Monitorul Oficial. In prima faza, doresc sa ma intalnesc cu reprezentantii tuturor operatorilor, sa vad exact care le sunt problemele. Piata este tensionata in prezent, vreau sa mediez disputele si sa le rezolv cat mai repede cu putinta”, a declarat Nistoran.

Acesta a precizat ca doreste de-a lungul mandatului sa impuna autoritatii in comunicatii o transparenta mai mare si o comunicare mai deschisa.

„A lipsit destul de mult transparenta ANRCTI-ului in ultimii ani. De exemplu, comunicarea deciziei de amanare a scaderii tarifelor de interconectare a fost destul de precara”, a subliniat Liviu Nistoran.

Noul sef al ANRCTI a spus ca decizia de a fi ales in aceasta functie a venit pe fondul experientei sale in telecom, acesta activand in functii de conducere in companii precum GlobalNET sau NetCom, precum si experientei legislative capatate in parlament.

Nistoran detine, potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, un teren in Bucuresti si doua in Corbeanca, trei apartamente si o casa de locuit in Bucuresti, o casa de locuit in Corbeanca si o casa de vacanta in Constanta. De asemenea, el declara ca are o colectie de numismatitica, tablouri si ceasuri in valoare de 44.500 de euro.

Liviu Nistoran a fost numit in functia de conducere a autoritatii telecom din Romania dupa ce Dan Georgesc, fostul presedinte al ANRCTI, a fost demis de premierul Tariceanu.