- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Parteneriat Romtelecom-Cosmote: Aceleasi tarife la convorbirile fix-mobil ca si in retea

07 Jun, 14:20 • Redactia DailyBusiness
Romtelecom si Cosmote, companii detinute de operatorul grec OTE, au anuntat un parteneriat prin intermediul caruia convorbirile intre celor doua retele vor fi taxate la fel ca acelea in interiorul retelei, o initiativa care va fi implementata in doua faze, a anuntat luni operatorul.
Parteneriat Romtelecom-Cosmote: Aceleasi tarife la convorbirile fix-mobil ca si in retea

Astfel, incepand cu 7 iunie, clientii Romtelecom, rezidentiali sau companii, pot vorbi in reteaua Cosmote, la tarifele din retea. In aproximativ o luna, acelasi lucru va fi valabil si pentru clientii Cosmote, atunci cand apeleaza clienti Romtelecom.

Tarifele existente pentru telefonie fixa in Romtelecom raman neschimbate, iar initiativa celor doua companii nu presupune semnarea unui nou contract.

Cosmote Romania a generat pe primul trimestru al anului venituri de 114,8 mil. euro, o evolutie de 13,3% fata de veniturile de 101,3 mil. euro inregistrate in aceeasi perioada a lui 2009. Profitul operational a scazut cu 56% pe primul trimestru, pana la 6,6 mil. euro. Numarul de clienti ai Cosmote la finalul lunii martie a crescut cu 17%, pana la 7,2 mil. utilizatori.

Romtelecom a inregistrat in primul trimestru venituri de 194,8 mil. euro, in scadere cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand profit operational de 59,3 mil. euro, in scadere cu 20%.

Concurentii Cosmote si Romtelecom pe piata din Romania sunt Orange, Vodafone, RCS&RDS si UPC.