- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Schimbare la conducerea Google: Co-fondatorul Page revine la conducerea companiei – vezi motivele

21 Jan, 09:55 • Redactia DailyBusiness
Larry Page, unul dintre co-fondatorii Google, va reveni pe pozitia de CEO, in locul lui Eric Schmidt, care a ocupat functia in ultimii 10 ani, potrivit presei internationale.Vezi motivele celei mai importante schimbari din ultimii ani la conducerea gigantului.
Schimbare la conducerea Google: Co-fondatorul Page revine la conducerea companiei - vezi motivele

Motivul oficial al schimbarii consta in „incercarea de a recapata spiritul liber caracteristic perioadei de inceput a companiei”, potrivit sursei mentionate.

„Unul dintre obiectivele mele principale este sa ajut Google sa se dezvolte si mai mult, sa aiba agilitatea, spiritul, pasiunea si dinamismul unei companii aflate la inceput de drum”, a declarat Larry Page, care va prelua conducerea companiei la inceputul lunii aprilie.

Declaratia sustine opiniile unor analisti si oameni din interiorul companiei care sunt de parere ca, pe masura ce Google a devenit un gigant, compania si-a pierdut din cultura antreprenoriala si din agilitate, devenind un mecanism birocratic lipsit de dinamism, spre deosebire de Facebook, Twitter si alti concurenti mult mai energici.

Eric Schmidt va ramane in continuare in cadrul companiei in functia de presedinte executiv, devenind astfel consilierul lui Page si omul de legatura al companiei cu partenerii de afaceri si reprezentantii guvernului.

De asemenea, Sergey Brin, celalalt co-fondator al Google, se va ocupa de proiectele care vizeaza extinderea companiei.

Page si Brin isi vor ocupa functiile incepand cu 4 aprilie 2011, actuala ierarhia pastrandu-se intacta pe parcursul acestui trimestru.

Google avea o valoare de piata de 200 miliarde de dolari, potrivit cotatiei de la inchiderea sedintei de joi, fata de 27 miliarde de dolari cat avea in 2004, cand s-a listat pe bursa.