- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Zapp si Romtelecom raman in lupta pentru o noua licenta de telefonie mobila

05 Aug, 14:05 • Redactia DailyBusiness
Zapp, Romtelecom si inca doua companii au formulat si depus oferte pentru acordarea unei licente nationale de utilizare a benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz in vederea furnizarii de retele si servicii de telefonie mobila. Caietul de sarcini a fost cumparat de 10 companii, dar 6 dintre acestea, printre care RCS&RDS nu au inaintat oferta.
Zapp si Romtelecom raman in lupta pentru o noua licenta de telefonie mobila

Ofertele pentru procedura de selectie comparativa pentru acordarea unei licente nationale de utilizare a frecventelor radioelectrice in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz au fost depuse pe 4 august, urmand ca desemnarea castigatorului sa se faca pe data de 8 septembrie 2008, a transmis marti autoritatea in telecomunicatii, ANRCTI.

Cele 4 companii care au formulat si depus oferte sunt NetPoint SRL, Romtelecom SA, Saudi Oger Ltd. (prezent in Romania prin operatorul telecom Zapp) si Tactical Networks AS.

Dintre cele 10 companii care s-au aratat interesate sa achizitioneze licenta, s-au retras, printre altele, RCS&RDS sau Asesoft International. RCS&RDS detine deja o licenta de telefonie mobila 3G.

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara (de exemplu, cifra de afaceri si rata profitului pe anii 2005-2007, disponibilitatea financiara pentru investitii in realizarea si operarea retelei, cuantumul total al investitiei in realizarea si operarea retelei), fezabilitatea comerciala (de exemplu, planul de marketing, data lansarii comerciale a tuturor serviciilor minimale), specializarea si experienta (de exemplu, vechimea in operarea retelelor publice de comunicatii electronice si in furnizarea de servicii de comunicatii electronice), a transmis autoritatea in telecomunicatii.

Cerintele minimale pentru acoperirea cu servicii de banda larga sunt: acoperirea a cel putin 2.500 km de drumuri nationale europene, pana la data de 31 decembrie 2013; acoperirea a cel putin 55% din teritoriul tarii pana la data de 3 decembrie 2013 si acoperirea a 100 de orase, cu maxim 50.000 de locuitori, pana la aceeasi data.

Evaluarea ofertelor se va face pe baza grilei de punctaj de catre o comisie formata din sapte membri care nu pot fi actionari, asociati, administratori, cenzori sau angajati ai vreuneia dintre persoanele juridice care participa la licitatie sau ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunuia dintre ofertanti.

Resurse suplimentareANRCTI vinde o licenta de telefonie mobila „pentru sate”.