- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Aegis Group cumpara Tempo Media. Valoarea achizitiei: confidentiala

01 May, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Grupul de comunicare Aegis a anuntat joi ca va achizitiona Tempo Media, iar finalizarea afacerii depinde de primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare a pietei, informeaza presa internationala.
Aegis Group cumpara Tempo Media. Valoarea achizitiei: confidentiala

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

In urma achizitiei, Tempo Media va fi integrata in divizia Aegis Media, schimbandu-si denumirea in Vizeum, pentru a se alatura retelei Vizeum a grupului Aegis, retea lansata in 2003 si activea pe 43 de piete.

Tempo Media este divizia de media a agentiei de publicitate Tempo Advertising si detine active in valoare de 1,3 milioane euro.

Cheltuielile anuale cu publicitatea in Romania au urcat de la 230 milioane dolari in 2003 la 690 milioane dolari in 2007, factor care a determinat interesul grupului Aegis fata de piata romaneasca de profil.

Conform estimarilor, rata de crestere se va mentine, piata urmand a depasi in 2009 nivelul de 1 miliard de dolari.

Din portofoliul de clienti ai Tempo Media fac parte Tuborg, Carlsberg, Skol, Orangina, Granini, Alka, Nutline, Baneasa, Boom, Cetelem (BNP Paribas) si Kiwi Finance.

Aegis Group, care este listat la bursa din Londra, are 14,000 de angajati la nivel global si birouri in 70 de tari. Portofoliul de agentii al Aegis Media, in care va fi integrata si Tempo Media, include companii ca Vizeum, Carat, Posterscope si Isobar.