MEDIA & MARKETING

Producator de mobilier clasic cere insolventa companiei care detine 50% din B1 TV

17 februarie 2015, ora 16:40, autor(i): Mona Manole 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
b1.jpg
Producatorul de mobila Imar Arad, cu traditie de peste 100 de ani in fabricarea de mobilier clasic, cere insolventa News Television Romania, companie care detine jumatate din actiunile operatorului postului de stiri B1 TV.

Compania aradeana, care se afla la randul sau in insolventa, a depus luni cerere la Tribunalul Bucuresti impotriva firmei controlate de familia Paunescu. 

Imar Arad  are peste 100 de ani de istorie si traditie in producerea mobilierului. Compania s-a constituit si dezvoltat pornind de la doua fabrici. Prima este Fabrica de Mobila Arad fondata in anul 1890 de catre L.E.Lengyel fiind furnizoare de mobila a Curtii Imperiale Austro-Ungare si a Curtii Regale Romane, iar in perioada 1985-1990 principalul furnizor pentru Casa Republicii. A doua este Fabrica de Cherestea Arad infiintata in 1923 de catre A.Cornis.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, peste 80% din productia sa actuala este destinata pietei externe, preponderente fiind: Elvetia, Italia, Rusia, CSI, SUA, Slovacia si Ungaria. 

News Television Romania SRL detine 50% din firma B1 TV Channel, care opereaza postul de stiri B1 TV. Restul de 50% apartine lui Sorin Oancea, potrivit unor informatii publicate in presa.

Firma News Television este detinuta la randul sau de SC Dac Air SA – 44,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) – 22,858%, SC Pavo SA – 22,571% si Elan Schwartzenberg – 10%. Potrivit reprezentantilor CNA, firmele Dac Air SA, Brazen Limited Liability Company (SUA) si SC Pavo SA sunt controlate de familia Paunescu.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 09:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter