- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

SimPlus vrea afaceri de 2 mil. euro din solutii SMS, in 2008

28 May, 14:10 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de solutii SMS SimPlus estimeaza pentru 2008 afaceri de 2 mil. euro, in crestere cu circa 53% fata de 2007, peste 60% din afacerile companiei urmand sa provina din segmentul de SMS-uri pentru televiziune.
SimPlus vrea afaceri de 2 mil. euro din solutii SMS, in 2008

„Circa 60-65% din afacerile companiei vor proveni de pe segmentul de SMS-uri de afisare pentru televiziune. SimPlus are contracte incheiate cu toate televiziunile majore din Romania. Consider ca avem o cota de piata pe acest segment de circa 50%”, a declarat pentru DailyBusiness un reprezentant al companiei.

Acesta a mai precizat ca circa 15-20% din veniturile companiei vor proveni de pe segmentul de microplati (abonamente la ziare, abonamentel IPTV, solutii de dating etc.).

SimPlus a facut parte pana in 2007 din grupul ParlaTel, an in care Dan Boabes, proprietar al grupului a vandut compania de telefonie fixa si Internet ParlaTel catre DCS SA, controlata de fondul de investitii AIG NEW Europe Fund II. Tranzactia s-a ridicat la circa 1 mil. euro.

„Aceasta piata are un potential foarte interesant, consider ca in scurt timp ea se va consolida astfel incat vor ramane numai jucatorii puternici, cei care aduc in permanenta valoare adaugata ofertei lor”, este de parere Dan Boabes, proprietar SimPlus.

SimPlus vine pe piata din Romania cu o gama de solutii interactive: solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment – abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, solutii de dating, mobile content.

Valoarea acestor piete in Romania este de circa 19-20 milioane de euro, de trei ori mai mica decat cea din Ungaria sau Cehia, conform oficialilor companiei. Marjele de profit in acest business sunt de circa 18-20%, au mai spus ei.