- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Strada32.com ar putea atrage 50.000 de euro de la fondul SeedMoney

07 Oct, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii SeedMoney ar putea aloca in scurt timp 50.000 euro in reteaua sociala pentru romanii din afara tarii Strada32.com, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mirela Ciucur, co-actionar al Strada32.com.
Strada32.com ar putea atrage 50.000 de euro de la fondul SeedMoney

Fondul de investitii are alocati pentru anul in curs 500.000 euro pentru a finanta proiecte din online-ul autohton. Fondul este format de Vlad Stan, Victor Anastasiu si spaniolul Pablo Gonzalez,

Vlad Stan a confirmat pentru DailyBusiness.ro ca este in discutii cu cei de la Strada32.com, dar a spus ca inca nu poate oferi informatii suplimentare despre subiect.

„Nu este inca nimic sigur. Ce pot spune este ca suntem in discutii ceva mai avansate cu alte companii din online-ul romanesc si ca saptamana aceasta sper sa anuntam primele investitii„, a spus Stan.

Stan si-a declarat anterior interesul pentru portalul Strada32.com, unde acesta a investit initial 20.000 euro.

Strada32.com este un proiect al firmei Lasalle Corp., site-ul fiind initial lansat ca un magazin online de unde romanii din afara tarii, cu venituri medii si mari, pot sa cumpere cadouri pentru familiile si prietenii din tara.

„Luni am relansat portalul in varianta beta si l-am transformat intr-o retea sociala pentru romanii din diaspora. Intr-o singura zi avem inscrisi peste 200 de romani din tari precum Italia, Spania, SUA sau Londra”, a declarat Mirela Ciucur. Pana la finele anului, oficialii firmei estimeaza ca vor fi inscrisi circa 100.000 de romani in reteaua sociala.

„Pare un numar mare, dar este realizabil deoarece avem deja incheiate parteneriate cu organizatii care reprezinta comunitatile de romani din diaspora”, a subliniat Ciucur.

Aceasta a declarat ca urmareste ca in 2008 sa genereze venituri de circa 240.000 euro.

„In prima faza, sursa de venituri este comercializarea produselor de pe site. Ulterior vom dezvolta portalul, introducand posibilitatea de a oferi si servicii financiare pentru romanii din afara tarii. Practic, vom intermedia transferuri de bani si suntem deja in discutii cu mai multe institutii financiare in acest sens. O sa oferim amanunte mai tarziu insa”, a mai spus Ciucur.

In relansarea portalului, oficialii Lasalle Corp. au investit circa 25.000 euro.

„In viitor vom introduce pe Strada32.com si un centru de cariere, unde romanii vor putea gasi si cauta locuri de munca sau un serviciu de ‘business matching’, unde oamenii ce au afaceri in afara Romaniei vor putea interactiona”, a mai spus Ciucur. Aceste proiecte si altele vor fi implementate in urmatorii 3 ani, la fiecare sase luni urmand sa fie incluse noi optiuni si servicii, conform reprezentantilor companiei.

Strada32.com a fost lansat in noiembrie 2007. Managementul proiectului este sustinut de Mirela Ciucur si Liviana Mustafa, co-fondatori Lasalle Corp, companie specializata pe online business, dezvoltarea tehnologica fiind asigurata de echipa de development Data Solutions.