REAL ESTATE

Conace boieresti si hectare de teren la pretul celui mai scump apartament din Bucuresti

22 mai 2013, ora 11:01   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
conac1.jpg
Cel mai scump apartament scos la vanzare in Capitala costa 2,5 milioane de euro - un penthouse de 500 de metri patrati, construit in anul 1996, situat in zona Dorobanti-Aviatorilor. Suma solicitata de proprietar este insa mai mult decat suficienta pentru achizitionarea unei proprietati cu valoare arhitecturala si istorica precum unul sau chiar mai multe conace boieresti. In astfel de cazuri, oferta vine ôla pachetö chiar cu zeci de hectare de teren.

Iata un top al conacelor scoase la vanzare in diferite regiuni ale tarii. Exceptand zona Bucuresti-Ilfov, asemenea proprietati pot fi achizitionate cu mai putin de un milion de euro, potrivit Imobiliare.ro.

Cea mai scumpa proprietate de acest tip este situata in apropierea Capitalei, in comuna Balotesti (foto 1). Conacul cu 14 camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro, la fel ca pretul celui mai scump apartament disponibil pe piata la ora actuala.

Cladirea are o suprafata utila de 600 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces catre lacul din comuna. Totusi, imobilul necesita renovare totala.

Pe locul al doilea in clasament se situeaza un conac restaurat cu cinci camere din Timisoara (foto 2). Cu o suprafata utila de 505 metri patrati si un teren de 1.581 de metri patrati, acesta este scos la vanzare pentru suma de 900.000 de euro.

Cladirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construita in stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat si renovat de catre actualul proprietar, pastrand insa caracteristicile arhitecturale ale cladirii. In afara destinatiei de resedinta, conacul poate gazdui un club, restaurant, consulat, sediu de firma sau o clinica privata.800.000 de euro este pretul cerut pentru un conac cu 22 de camere din localitatea Zagujeni, judetul Caras-Severin (foto 3). Imobilul a fost construit in anul 1850, are o suprafata utila de 900 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 2,75 hectare.

Construit in stil neoclasic, conacul a servit ca resedinta pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar. Proprietatea mai cuprinde inca opt cladiri auxiliare, cu suprafete cuprinse intre 200 si 800 de metri patrati, precum si un parc de 3000 de metri patrati cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici si pomi fructiferi.

In apropiere de Ploiesti (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri patrati, compus din conac si crama, solicita un pret de 519.000 de euro. Cladirea (foto 4)a fost construita in anul 1901, iar din 1940 a functionat ca spital de campanie al Crucii Rosii pentru ingrijirea ranitilor de pe front.

Cu o suprafata utila de 980 de metri patrati, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat in astfel de lucrari. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adauga crama amenajata in locul vechilor grajduri, o pivnita si un hangar independent.

In centrul Brasovului, o vila tip conac vanatoresc (foto 5), construita in anul 1924, este scoasa la vanzare pentru 480.000 de euro. Imobilul are sase camere, o suprafata utila de 300 de metri patrati si este amplasat pe un teren de 1.700 de metri patrati. Cladirea are trei etaje si combina doua materiale naturale de constructie ľ lemnul si piatra. La interior, vila este renovata si mobilata modern, pastrand si influente specifice secolului trecut.

Citeste si Casele si vilele, dupa 5 ani de criza: Topul oraselor unde pretul a scazut mai mult de 30%
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Wigo Bernhard a spus:
03/07/2013 13:05
Conacul cu vie de langa Bucov mai e disponibil la vanzare?
Rog notificati la [email protected]
Multumesc!
WBD
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 10:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter