- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Primul mall din Ploiesti a fost inaugurat, dupa investitii de 65 mil. euro (Galerie Foto)

15 Nov, 19:35 • karina.popescu
Centrul comercial Ploiesti Shopping City, cel mai mare mall regional din sudul tarii, a fost inaugurat joi, in urma unei investitii de 65 de milioane de euro a New Europe Property Investments (NEPI) si Carrefour Property Romania, la 11 luni de la inceperea constructiilor. Vezi cum arata si care este mixul de chiriasi.
Primul mall din Ploiesti a fost inaugurat, dupa investitii de 65 mil. euro (Galerie Foto)


Mall-ul dezvoltat in apropiere de Ploiesti, pe DN1, la iesirea spre Brasov, are o suprafata inchiriabila de 55.000 de metri patrati, din 75.000 de metri patrati construiti.

Ancora principala a centrului o constituie hipermarketul Carrefour, care este legat de noul mall printr-un culoar.

Tiberiu Smaranda, retail development executive NEPI, a declarat
pentru DailyBusiness.ro ca nivelul chiriei in cadrul mall-ului este sub
15 euro pe metru patrat
, nedorind sa ofere inca estimari in ceea ce
priveste incasarile anuale din chirii pe care le va genera mall-ul.

Majoritatea
magazinelor sunt deschise, dar sunt cateva care inca sunt in proces de
amenajare, dupa cum se poate observa din fotografii. Gradul de ocupare
este momentan 95%, dar va fi 100% in doua saptamani, timp in care se
estimeaza ca se vor deschide si celelalte cateva magazine.

In zona de food court, inchiriata in proportie de 100%, se afla KFC si Pizza Hut, Quasi Pronti si La Cucina, Chopstix, Best Of, Beirut, patiseria frantuzeasca Paul si cafenelele Nescafe, Coffeol si Segafredo. 

Pentru zona de joaca, a fost incheiat un parteneriat cu Gymboland. Tot in segmentul de divertisemnt intra si o terasa exterioara, unde, pe o suprafata de 450 metri patrati, va fi amenajat pe timpul iernii un patinoar in aer liber. Inca nu este gata, dar in doua saptamani va fi functional.

La etajul mall-ului se afla, pe langa zona de food court, si un cinematograf multiplex Cinema City, cu 12 sali de proiectie, care va fi finalizat pana la 1 decembrie.

Parterul mall-ului este dominat de retaileri de fashion, precum Zara, H&M, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, New Yorker, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Gatta, Leonardo, Reserved, Intersport. Aici mai sunt parfumeriile Sephora si Douglas, magazinul de cosmetice Yves Rocher etc.

Ploiesti Shopping City numara 2.000 de locuri de parcare si 1.000 de angajati.

Investitia totala in proiect este de 65 milioane de euro, din care 60% reprezinta finantare directa de catre Carrefour Property si NEPI, si 40% (26 milioane de euro) este asigurata prin contractul de credit semnat in iulie cu BRD – Groupe Societe Generale.  

Tot la Ploiesti, dezvoltatorul Afi Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni, a inceput in mai constructia mall-ului Afi Palace Ploiesti, care a presupus o investitie de 40 milioane de euro si care este programat pentru deschidere pe 1 octombrie 2013. Mall-ul se va afla la mai putin de 1 kilometru de centrul Ploiestiului. 

Despre cum vor concura cele doua centre comerciale intr-un oras care pana acum nu a avut niciun mall, cititi mai multe aici.