- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Afacerile de transport aerian ale lui Nelu Iordache, inglodate in datorii de 1,5 mil. euro la stat

16 Aug, 13:11 • cristina.mihai
Compania de servicii aeriene private (inchiriat de aeronave-n.r.) Direct Aero Services si operatorul aerian low-cost Blue Air, afaceri controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, aveau la finalul lunii iunie datorii de 4,7 mil. lei, respectiv 1,8 mil. lei la bugetul de stat (in total 1,5 mil. euro - n.r.), conform informatiilor de pe site-ul fiscului.
Afacerile de transport aerian ale lui Nelu Iordache, inglodate in datorii de 1,5 mil. euro la stat

Direct Aero Services avea restante totale de 4,7 mil. lei din care 2,4 mil.lei impozit pe profit, 1,3 mil. lei TVA, 335.000 lei impozit pe venit din salarii.

La aceste obligatii restante catre bugetul de stat se adauga aproape 50.000 lei, alte taxe si impozite, dar si dobanzi si penalitati si inca 600.000 lei dobanzi si penalitati de orice fel.

In cazul Blue Air, datoriile pana la 30 iunie sunt de 1,8 mil. lei din care peste 900.000 lei impozit pe venit din salarii, 460.000 alte impozite si taxe inclusiv dobanzi si penalitati. In plus, compania mai are de achitat alte penalitati si dobanzi de 466.000 lei.

Compania de transport aerian low cost a facut in acest an si obiectul mai multor dosare de insolventa la Tribunalul Bucuresti, printre solicitanti aflandu-se clubul Rapid sau Carpatair.

Potrivit informatiilor de pe site-ul ANAF, in cazul ambelor firme s-a inceput procedura de executare silita.

Direct Aero Services a fost infiintata in anul 2007 cu scopul de a aduce pe piata servicii precum curse charter VIP si taxi aerian. Serviciul de taxi aerian este destinat in primul rand oamenilor de afaceri si prespupune ca echipajul sa fie la dispozitia clientului pentru o perioada variata pe timp de o zi, doua sau mai multe.

Compania aeriana Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro.

Compania a transportat 1,7 milioane de pasageri, in crestere cu peste 50% fata de 2009.

Oficialii Blue Air au estimate ca anul acesta numarul de pasageri transportati va fi de 2,2 mil. euro, iar veniturile vor creste la 200 mil. euro.