- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Afacerile Visit Romania au scazut usor dupa incetarea parteneriatului cu Carlson

20 Nov, 11:34 • cristina.mihai
Agentia de turism Visit Romania mizeaza pe o cifra de afaceri de 11-12 mil. euro anul acesta, usor redusa fata de cea inregistrata anul trecut, estimata la 12-13 mil. euro, ca urmare a incetarea parteneriatului cu compania de management al calatoriilor de afaceri Carlson Wagonlit Travel, a spus Adrian Albu, directorul executiv al Visit Romania, pentru DailyBusiness.ro.
Afacerile Visit Romania au scazut usor dupa incetarea parteneriatului cu Carlson

„Pana in noiembrie am inregistrat o cifra de afaceri de 9,8 mil. euro, iar pentru intreg anul estimez sa atingem minim 11 mil. euro”, a spus Albu.

Incheierea parteneriatului cu Carlson, la inceputul acestui an, a reprezentat o micsorare a portofoliului de clienti corporate de circa 20%, potrivit lui Albu.

Rulajul pe turism de afaceri al Visit Romania se va situa anul acesta la circa 8 mil. euro. Circa 75% din cifra de afaceri a Visit Romania este acoperita de turismul de afaceri.

Carlson Wagonlit Travel, retea internationala in managementul calatoriilor de afaceri, are acum peste 22.000 de angajati si peste 3.000 de birouri in intreaga lume. Partenerul exclusiv al Carlson in Romania este in prezent agentia finlandeza Kaleva Travel, care a intrat pe piata romaneasca in august 2007.

Kaleva Travel Group a fost fondat in 1935, in Finlanda, si a inregistrat in 2007 vanzari de peste 400 mil. euro la nivel global. In ceea ce priveste afacerile Kaleva in Romania, reprezentantii companiei au estimat, anterior, ca vor organiza calatorii de afaceri de peste 12 mil. euro anul acesta. In primele 9 luni ale anului, Kaleva a inregistrat vanzari de 8,97 mil. euro in Romania.