- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Agentiile de turism vor sa atraga 70% din microbistii care merg la Euro 2008

29 Feb, 00:02 • cristina.mihai
Circa 70% din romanii care si-au luat bilete la meci vor apela la agentii, restul urmand probabil sa-si caute singuri cazare sau sa stea la rude sau prieteni, a declarat pentru DailyBusiness Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Agentiile de turism vor sa atraga 70% din microbistii care merg la Euro 2008

Agentiile de turism au scos la vanzare pachete turistice pentru Euro 2008, cu preturi cuprinse intre 349 euro de persoana pentru Viena si 1.700- 2.600 euro pentru Zurich si Berna.

„Preturile sunt determinate de perioada de cazare mai indelungata si de faptul ca vorbim de tari ca Elvetia”, a precizat Badulescu, referindu-se la preturile din aceasta tara, printre cele mai mari din Europa.

Orasul Zurich este gazda primelor doua meciuri ale Romaniei, contra Frantei (9 iunie) si Italiei (13 iunie). Romania va disputa la Berna ultimul meci din grupa, contra Olandei (17 iunie).

Peste 10.700 de romani si-au cumparat bilete la meciurile echipei nationale din faza grupelor Campionatului European de fotbal. Cererea pentru biletele celor trei meciuri a depasit insa 17.000, potrivit datelor facute publice pe biletefotbalonline.ro, site-ul care a organizat tragerile la sorti pentru bilete, in februarie.

Tragerea la sorti a biletelor la meciurile Romaniei la Euro 2008 s-a efectuat prin intermediul unui calculator, care a extras automat CNP-urile persoanelor care au platit biletele in avans. Pentru confidentialitate, in cadrul tragerii la sorti s-au ascuns ultimele 6 cifre ale codului numeric personal.

Au fost trase la sorti codurile numerice personale aferente fiecarei plati efectuate, si numele platitorilor, pentru ca o persoana platitoare a putut opta pentru achizitionarea a maximum doua bilete pe meci. Dupa extragerea fiecarui CNP, computerul a verificat daca acesta are atasata si o persoana insotitoare.

Pachetele turistice nu includ biletele la meciuri, care au fost vandute separat de catre FRF.

Turistii microbisti vor avea in orasele gazda ale meciurilor zone special amenajate.

In fiecare dintre cele 8 orase-gazda ale competitiei vor exista asa-numitele „Fan Embassies”, centre speciale amenajate in zone usor accesibile, unde suporterilor doritori li se vor furniza informatii legate de oras, posibilitati de cazare, activitati de recreere sau meciuri, potrivit site-ului biletefotbalonline.

Aceste „ambasade” vor fi amplasate in zonele centrale ale oraselor. In plus, in fiecare gara a celor 8 orase vor exista puncte speciale de informare a suporterilor.

Printre agentiile de turism care ofera pachete turistice speciale pentru Euro 2008 se numara Marshal Turism si Visit Romania.