- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Alternative racoroase pentru vacanta de vara: Africa de Sud sau Alaska

25 Jul, 00:01 • cristina.mihai
Agentiile de turism consultate de catre DailyBusiness.ro au selectat 5 destinatii potrivite pentru o vacanta racoroasa in perioada iulie-august, cand temperaturile din Romania depasesc 30 de grade. Pachetele turistice costa intre 500 si 1.000 euro de persoana.
Alternative racoroase pentru vacanta de vara: Africa de Sud sau Alaska

[img=297][/img] Africa de Sud: In aceasta perioada a anului in Africa de Sud este o iarna „friguroasa” cu temperaturi de sub 18-20 de grade. Un alt avantaj al acestei destinatii „exotice” pentru europeni este faptul ca nu exista diferente de fus orar majore (1 ora in urma Romaniei – n.r.), dar si ca in ciuda distantei, o saptamana cu cazare la hoteluri de 4 stele, masa si intrarea asigurata la obiectivele turistice costa circa 1.000 euro de persoana. Dezavantajul este ca nu exista un zbor direct intre Romania si Africa de Sud.

In Africa de Sud exista si mai multe obiective turistice incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO, cum ar fi parcul natural din zona umeda Sainte-Lucie, Rubben Island sau domul Vredefort.

[img=298][/img]Alaska este destinatia ideala pentru croaziere sau pescuit, dar si locul in care te poti plimba intreg anul cu sanii trase de caini. In Alaska, in lunile de vara, temperaturile nu depasesc in mod normal 20 de grade.

Alaska este si un paradis al apelor, fiind o destinatie excelenta pentru rafting sau kaiac, dar pentru cei care prefera o vacanta mai linistita sunt cateva zeci de companii care ofera croaziere in zona statului american.

In portofoliul agentiilor din Romania se gasesc pachete turistice care includ Alaska in circuite, dar si croaziere.

O croaziera in Alaska costa intre 460 si 1.100 euro in functie de tipul de cabina, potrivit site-ului agentiei de turism Cocktail Holidays. „Au fost turisti romani care au solicitat croaziere aici, insa putini”, au spus reprezentantii agentiei.

Un circuit turistic de 14 zile in Alaska si Canada, o alta destinatie „racoroasa”, costa peste 4.200 euro de persoana, potrivit agentiei.

[img=301][/img]Canada
Temperaturile maxime in timpul verii in multe din zonele de pe coastele estica si vestica ale Canadei se incadreaza intre 21 si 24 grade Celsius.

Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism din Romania, un bilet de avion pana in Canada rezervat din timp costa in jur de 300 euro, iar cu tot cu cazare o vacanta aici costa in jur de 600-700 euro.

Cascada Niagara, probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Canada, este in provincia Ontario. Turistii care o viziteaza beneficiaza de parcuri si platforme de vizionare. De asemenea, turistii pot vizita Pestera Vanturilor, situata in spatele unei perdele de apa langa baza cascadei. Anual, Cascada Niagara este vizitata de peste 10 milioane de turisti.

In zona cascadei Niagara, temperatura in aceasta perioada este in jur de 25 de grade.

[img=300][/img]Islanda este o alta destinatie racoroasa pentru o vacanta de vara cu temperaturi de pana in 20 de grade celsius, un avantaj fiind si preturile foarte avantajoase.

„Criza a ieftinit foarte mult aceasta destinatie, un bilet de avion costa in jur de 300 euro, iar cazarea la un hotel de 3-4 stele este in jur de 30 de euro pe noapte”, a spus Mircea Vladu, directorul general al agentiei Prestige Tours.

Totusi, turistii romani au fost atrasi anul acesta si de alternativele mai scumpe din Islanda, agentia Terra Holidays vanzand in aprilie un pachet turistic de 3.500 de euro de persoana.

„Pachetul a fost achizitionat de un cuplu si a inclus servicii VIP, cum ar fi transferul de la aeroport cu limuzina si cazare la un hotel de lux”, a spus Bogdan Straut, directorul agentiei, care a adaugat ca in pretul pachetului a fost inclus toate activitatile si vizitele din timpul sejurului.

Printre obiectivele turistice ale Islandei se numara Blue Lagoon, un spa geotermal, sau Parcul National Thingvellir, dar si Dettifoss, una dintre cele mai mari cascade din Europa.

[img=299][/img]In Irlanda in aceasta perioada temperatura depaseste cu putin 20 de grade.

Dublin este capitala si totodata cel mai mare oras al Irlandei. Cartierul Temple Bar este o zona cunoscuta in intreaga lume pentru viata sa de noapte.

„Anul acesta au apelat la noi doar turisti de business pentru Irlanda. Pretul unui pachet turistic aici depinde foarte mult de hotelul la care stai. Biletul de avion costa in jur de 400 euro, iar cazarea la un hotel de 3 sau 4 stele costa 80-90 euro pe noapte”, au spus reprezentantii agentiei de turism Blue Sky, una dintre companiile care au in oferta si pachete spre aceasta destinatie.

In Dublin se gasesc cele mai mari si mai prestigioase muzee din Irlanda – Muzeul de Arta Moderna, Galeria Nationala Irlandeza, Galeria Municipala Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty si trei filiale ale Muzeului National a Irlandei.

Reprezentantii agentiei Perfect Tour au precizat ca printre cele mai cerute destinatii racoroase anul acesta au fost croazierele in tarile nordice Finlanda, Suedia, Danemarca si Norvegia, cu preturi plecand de la 500 euro. De asemenea, Alpii si Scotia pot fi o alternativa pentru cei care nu vor sa-si petreaca vara la soare.