- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Alto Tours lanseaza un concept paradoxal: zboruri charter operate regulat

21 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Agentia de turism Alto Tours va lansa in vara, in parteneriat cu linia aeriana spaniola Iberia, un concept de zbor cu denumire paradoxala: cursa charter regulata (spre deosebire de zborurile de linie, charterele reprezinta zboruri ocazionale, organizate pentru evenimente pentru care exista cerere - n.r.).
Alto Tours lanseaza un concept paradoxal: zboruri charter operate regulat

Noul concept presupune ca biletele la un zbor saptamanal ce va fi lansat in vara impreuna cu Iberia, si care nu sunt achizitionate odata cu pachetele turistice ale agentiei, sa fie vandute catre alte agentii sau turisti. Astfel, agentia isi limiteaza pierderile cauzate de necompletarea tuturor locurilor disponibile in cadrul cursei.

Iberia va opera in acest sistem intre 12 iunie si 25 septembrie, pe ruta Bucuresti-Barcelona, atat cu plecare din Bucuresti, cat si cu plecare din Barcelona, in fiecare joi. Mai multe detalii vor fi oferite de catre cele doua companii saptamana viitoare, intr-o conferinta de presa.

„Biletele nevandute la cursa regulata, si care vor fi puse in vanzare pentru alte agentii sau turisti, sunt limitate de numarul de pachete turistice pe care noi le vom vinde pe aceasta destinatie in perioada respectiva. Practic, presupune faptul ca vom putea opera curse charter saptamanal cu un grad de ocupare ceva mai ridicat”, a declarat Roxana Stanciu, directorul de marketing Alto Tours, pentru DailyBusiness.

„Una dintre principalele probleme ale zborurilor charter este ca de multe ori sunt intarzieri mari la plecare, pentru ca trebuie sa astepti sa se completeze toate locurile in avion, iar acest sistem ar putea rezolva problema”, a adaugat Stanciu.