- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ambitia maghiarilor de la Wizz Air in 2010: Sa-i trimita pe romani pe locurile 2 si 3

04 Feb, 16:05 • elena.olteanu
Wizz Air are ca obiectiv anul acesta sa inverseze ordinea pe podiumul companiilor aeriene, dupa ce anul trecut a ocupat locul 3, ca numar de pasageri transportati din si inspre Romania. Estimarea Wizz presupune un schimb de locuri cu Tarom, care ar cobori de pe locul 1 direct pe 3, in timp ce Blue Air ar ramane in continuare pe locul secund.
Ambitia maghiarilor de la Wizz Air in 2010: Sa-i trimita pe romani pe locurile 2 si 3

Companiile romanesti au ocupat anul trecut primele doua locuri in topul pasagerilor transportati. Tarom a fost lider anul trecut, cu 1,72 mil. pasageri, urmat de Blue Air, cu 1,71 mil., si Wizz Air, cu 1,65 milioane, conform datelor companiilor.

Wizz Air are ca tinta pentru acest an o crestere de circa 20% a numarului de pasageri, care va depasi 2 milioane si va plasa compania pe primul loc in piata aeriana locala, urmand ca pe locurile urmatoare sa se claseze, in ordine, Blue Air si Tarom, a spus, joi, directorul operational Gyorgy Abran.

Blue Air a anuntat deja ca pentru acest an spera sa transporte 2,2 milioane de pasageri, iar Tarom, circa 2,1 milioane.

Cifra de afaceri a Wizz Air ar urma sa creasca tot cu 20% in 2010, conform oficialului companiei.

„Suntem o companie tanara intr-o tara competitiva si nu trebuie sa ne asteptam la profituri imense, asa cum nici industria aeriana nu este faimoasa pentru profituri foarte mari. Cu toate acestea, inregistram profit pe aceasta piata si in general in Europa avem profit”, a spus COO-ul companiei, Gyorgy Abran, precizand ca tendinta de crestere a profitului in Romania ar urma sa fie pastrata si anul acesta.

Totodata, ca urmare a cresterii competitivitatii, dar si a numarului de rute Wizz Air din Romania, anul acesta se va aloca un buget de marketing in crestere cu pana la 25%. Suma alocata va fi a doua ca marime dupa Polonia, principala tara pentru Wizz Air.

Tot Polonia desparte Romania de statutul de cea mai profitabila tara pentru Wizz Air.

Compania a inregistrat la nivel global o cifra de afaceri de peste 500 mil. euro anul trecut, iar pentru 2010 mizeaza pe o crestere de circa 25%, acelasi procent cu care va creste si numarul pasagerilor, pana la 10 milioane.

Ce spun adversarii despre planurile Wizz de a trece pe primul loc

„In prezent, suntem in continuare principalul operator pe segmentul low-cost din Romania. Ramane sa vedem la finalul anului care va fi situatia”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Florentina Ivan, purtator de cuvant al Blue Air.

Reprezentantii Tarom nu au facut niciun comentariu pe acest subiect pana la ora publicarii articolului.