- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Atentat cu bomba langa aeroportul din Burgas, Bulgaria. 7 turisti au decedat

18 Jul, 20:28 • adrian.mihaltianu
Sapte persoane au fost ucise si numeroase alte zeci au fost ranite intr-o explozie care a vizat un autocar cu turisti israelieni din parcarea aeroportului din statiunea Burgas, aflata pe coasta bulgara a Marii Negre, potrivit Televiziunii Nationale Bulgare.
Atentat cu bomba langa aeroportul din Burgas, Bulgaria. 7 turisti au decedat

Alte rapoarte mass-media au sugerat ca au fost intre 3 si 5 morti.

Potrivit [url=http://www.novinite.com/view_news.php?id=141418]Novinite.com[/url], alte 27 de persoane au fost duse de urgenta la spitalul din Burgas, trei dintre acestea fiind in stare critica.

Ministerul de Interne a anuntat ca explozia este [b]rezultatul unui act terorist[/b].

Turistii israelieni venisera pe aeroportul din Burgas la ora 16.50, cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv. Apoi ei s-au imbarcat in autocare pentru a ajunge in statiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Marii Negre.

Conform rapoartelor, erau aproximativ 40 de turisti israelieni la bordul autocarului in care s-a produs explozia. Alte trei autocare au luat foc.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu acuza Iranul de acest atentat. „Iranul este responsabil pentru atacul terorist din Bulgaria. Vom da o riposta ferma”, a afirmat acesta, citat de Novinite.com.