- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Bilantul atentatului cu bomba din Burgas: 8 turisti morti si zeci de raniti

19 Jul, 10:24 • adrian.mihaltianu
In urma atacului terorist comis miercuri impotriva unui autocar cu turisti israelieni pe aeroportul Burgas din Bulgaria au decedat 8 persoane, inclusiv un cetatean bulgar, potrivit datelor anuntate joi dimineata de ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov.
Bilantul atentatului cu bomba din Burgas: 8 turisti morti si zeci de raniti

Cetateanul bulgar a fost identificat. In varsta de 36 de ani, acesta  era soferul autocarului care a explodat si care trebuia sa transporte grupul de turisti israelieni in statiunea Sunny Beach de pe malul Marii Negre, noteaza [url= http://www.novinite.com/view_news.php?id=141437 ]Novinite.com[/url]

Totodata, numarul ranitilor a ajuns la 37. Ei au fost internati in spitalele din Burgas, iar trei dintre ei, aflati in stare critica, au fost transportati in cursul noptii la Sofia cu un avion militar.

Aeroportul din Burgas ramane inchis, iar zborurile sunt redirectionate catre aeroportul din Varna. Cel putin 64 de turisti israelieni au ramas in aeroport. Acestora li s-au oferit bauturi, mancare si paturi.

Anchetatorii interogheaza martorii si examineaza inregistrarile realizate de camerele de supraveghere. De asemenea, masurile de securitate au fost sporite in hotelurile unde sunt cazati turisti israelieni.

Intre timp, premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat ca atacul terorist este cel mai probabil actul unui atacator sinucigas.

Serviciile bulgare colaboreaza si FBI si CIA si cu anchetatorii israelieni. Expertul Vladimir Chukov a subliniat ca acest atac este fara precedent intr-un stat membru UE.