- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Carpatair: Ofertele promotionale la bilete de avion vor domina piata si in 2011

18 Jan, 13:47 • cristina.mihai
Ofertele promotionale au dominat anul trecut pe piata aeriana si tendinta va continua in 2011, operatorii incercand sa atraga noi pasageri pentru anumite destinatii, a declarat pentru DailyBusiness.ro Paula Ardelean, vice-presedintele de marketing al liniei aeriene Carpatair.
Carpatair: Ofertele promotionale la bilete de avion vor domina piata si in 2011

Aceasta tendinta este si o reactie la schimbarile din piata, in special la obiceiurile de calatorie ale pasagerilor. Acestia au alocat in 2010 un buget de calatorie mai mic decat in anii anterior, fapt reflectat si asupra comportamentului de rezervare a biletelor de avion.

„Clientii cauta in permanenta cele mai bune preturi la bilete de avion, ponderea pretului fiind din ce in ce mai importanta chiar si in alegerea perioadei de calatorie, in special pentru deplasarile de vacanta”, explica Paula Ardelean.

Ofertele promotionale sunt corelate cu destinatiile de interes, dar si cu perioadele specifice din an care sunt atractive pentru pasageri.

Reprezentantii Carpatair au precizat ca, in privinta propriei companii, promotiile tintesc in primul rand segmente noi de pasageri, care nu calatoresc regulat pe zborurile companiei in interes de afaceri sau vizite familiale.

Cele mai mari linii aeriene din Romania sunt Tarom, Wiz Air si Blue Air.