- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cat costa o vacanta cumparata azi, cu plecare maine

09 Apr, 00:01 • cristina.mihai
Ofertele turistice last-minute au inceput sa fie din ce in ce mai vizibile pe piata in perioada crizei, cand charterele nu se mai umplu atat de usor, iar turistii nu mai bat chiar atat de des la usile agentiilor. Cu cat ajunge insa sa fie mai ieftina o vacanta achizitionata in ultimul moment fata de un pachet turistic cumparat cu ceva vreme inainte de plecare?
Cat costa o vacanta cumparata azi, cu plecare maine

Preturile ajung in cazul plecarilor de pe o zi pe alta sa fie chiar de peste doua ori mai mici decat in mod normal, insa de cele mai multe ori aceste scaderi sunt de 25-40%.

Site-urile agentiilor de turism incep de asemenea sa aiba sectiuni de last-minute. In cazul Prestige Tours, una dintre ofertele de top cu plecare dupa 10 aprilie este o vacanta de 8 zile in Dubai, care costa 500 euro de persoana.

In oferta de last-minute a agentiei Perfect Tour sunt incluse vacantele de 1 Mai in Bulgaria, unde cazarea la un hotel de 5 stele este 18 euro pe noapte.

Pe site-ul infoturism.ro sunt promovate oferte in Antalya cu plecare pe 11 aprilie, la 300 euro de persoana.

In acelasi timp un sejur de 5 zile in Ungaria cu plecare pe 10 aprilie costa doar 150 euro de persoana.

In plus, pe plan local s-a „inventat” si un nou concept last-minute pe early-booking, iar ofertele ramase in programul de inscrieri timpuri sunt promovate sub sigla rezervarilor de ultima clipa, desi unele plecari sunt chiar in iunie-iulie.

Pentru cei care vor sa plece intr-o vacanta exotica last minute, in oferta de pe acest segment exista pachete turistice de 8 zile cu plecare pe 12 aprilie in Republica Dominicana, la putin peste 900 euro de persoana. O plecare pe 10 aprilie in Punta Cana este 880 euro.

5 zile in Paris cu plecare pe 11 aprile costa circa 250 euro de persoana.

8 zile in Palma de Mallorca cu plecare pe 12 aprilie costa 250 de euro plus 125 euro taxe de aeroport.

Spre exemplu, printre ofertele de pe site-urile de profil din 6 aprilie, erau mai multe pachete turistice cu plecare pe 7 aprilie, la preturi chilipir pentru cei care si-au permis sa isi faca acum bagajele si sa plece timp de cateva zile pe alte meleaguri.

Una dintre cele mai ieftine oferte cu plecare pe 7 aprilie a fost o vacanta de 7 nopti in Antalya la 3 stele. Aceasta costa 100 euro de persoana, la care se adaugau insa taxele de aeroport de inca 100 euro de persoana. Pretul normal pentru o vacanta era de circa 300 euro de persoana.

In cazul plecarilor de pe 8 aprilie, pe site-ul infoturism.ro, a fost promovata si o oferta de 4 zile in Napoli, care costa 150 euro, in timp ce 4 zile in Paris costa putin peste 200 euro de persoana.