- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce bugete au turistii romani pentru vacanta de lux, de Valentine\’s Day

12 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Bugetele celor care aleg destinatii de lux pentru Ziua Indragostitilor nu sunt afectate substantial de criza, prin urmare agentiile de turism au vandut si pachete de cateva mii de euro in aceasta perioada.
Ce bugete au turistii romani pentru vacanta de lux, de Valentine\'s Day

O saptamana intr-o destinatie exotica se vinde, in medie, in aceasta perioada cu 3.000-3.500 euro de cuplu.

Destinatiile exotice preferate de cupluri sunt Maldive, Thailanda, Bali si Caraibe, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Sorin Stoica, directorul executiv al Eturia. Majoritatea pachetelor vandute de Eturia pentru perioada Valentine’s Day, sunt vacante in destinatii exotice. Compania a vandut in total pachete turistice de 50.000 euro pentru aceasta perioada.

Cine sunt turistii care aleg vacante in destinatii exotice de Ziua Indragostitilor? „Persoanele care aleg sa mearga in vacanta in destinatii exotice sunt persoane care oricum calatoresc in primele luni ale anului si doar aleg perioada de plecare, astfel incat sa prinda Ziua Indragostitilor in vacanta”, spune Stoica.

„Sunt turisti care calatoresc de obicei in lunile februarie-martie, care pleaca in vacanta de 3 ori pe an, casatoriti, in varsta de 30-40 de ani”, a adaugat Sorin Stoica.

Desi, exista cereri si pentru destinatii exotice pentru Valentine’s Day, cei mai multi turisti care pleaca din tara cu aceasta ocazie aleg mini-vacantele in orase, ca Praga sau Paris.

„Turistii care pleaca doar un sfarsit de saptamana de Ziua Indragostitilor aleg destinatii din Europa, ca Paris sau Praga, unde o vacanta costa intre 400 si 500 euro”, a explicat seful agentiei Eturia.

Reprezentantii GalaxSea Travel considera de asemenea ca orasele preferate fiind Roma, Praga sau Paris, iar o mini-vacanta la un hotel de 5 stele in unul din aceste orase poate ajunge la peste 1.000 euro.

In ultima saptamana cererile pentru vacante de Valentine’s Day au crescut

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au precizat ca marile agentii au inregistrat in ultima saptamana, surprinzator, un numar mare de cereri pentru vacante de Ziua Indragostitilor. Astfel, in cazul unor agentii numarul cererilor este mai mare decat anul trecut, insa incasarile mai mici, pentru ca turistii se orienteaza catre destinatii mai ieftine.

Anterior, reprezentantilor agentiilor de turism au anuntat ca anul acesta numarul turistilor romani care pleaca in vacanta de Valentine’s Day este in scadere, fata de aceeasi perioada a anului trecut.