- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce hoteluri aleg turistii romani in strainatate?

03 May, 08:00 • cristina.mihai
Turistii romani care isi petrec vacantele in afara tarii aleg in general hoteluri de 3-4 stele, existand insa destinatii sau regiuni "de extrema", unde se merge aproape in totalitate pe hoteluri de 5 stele sau, din contra, pe hoteluri economice, au declarat, pentru DailyBusiness reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Ce hoteluri aleg turistii romani in strainatate?

Agentii de turism au explicat ca romanii nu aleg unitati de cazare de o stea sau doua stele atunci cand pleaca in vacanta in afara tarii, exceptia fiind tinerii care aleg unitatile de cazare economice tip hostel.

„Este greu de estimat cati turisti aleg hoteluri de lux si cati aleg hoteluri economice, depinde foarte mult de fiecare destinatie”, a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

„In Bulgaria se merge in general pe 3-4 stele, iar in Turcia pe 5 stele”, a precizat Badulescu.

„In nordul Greciei, romanii aleg in mare parte hotelurile de 2 stele, in timp ce in insule prefera 4-5 stele”, a adaugat Mircea Vladu, presedintele agentiei Prestige Tours.

Si in cazul Austriei, paleta de hoteluri alese de romani este foarte diversificata, pornind de la 2 stele si ajungand la 5.

„In general, atunci cand vorbim de destinatii exotice, romanii aleg in procent de 95% hoteluri de 4-5 stele”, a adaugat Vladu.

„In Turcia insa, situatia este complet diferita, circa 90% dintre turistii romani care merg aici alegand 5 stele”, a precizat Vladu. El a adaugat ca, per total, circa 20% din totalul romanilor care pleaca in vacanta in strainatate aleg hoteluri de lux.

Oficialii ANAT estimeaza ca circa 1,5 mil. de romani vor alege vacante in afara tarii anul acesta.