- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce inseamna \”dotare standard\” pe litoralul romanesc? Hotelierii cer bani in plus daca vrei o camera in care dusul si televizorul sunt noi

19 Aug, 00:02 • cristina.mihai
Pe piata locala au fost demarate recent programele "Litoralul Pentru Toti" si "O saptamana la Mare", cu preturi promotionale pentru turistii care vor sa petreaca un sejur pe litoral in extra-sezon. Ofertele unora dintre hotelieri arata extrem de clar standardul scazut al multor unitati de cazare de pe litoral, determinat de lipsa investitiilor reale in modernizare.
Ce inseamna \dotare standard\ pe litoralul romanesc? Hotelierii cer bani in plus daca vrei o camera in care dusul si televizorul sunt noi

Astfel, in cadrul unei oferte din programul „O saptamana la mare”, un hotel din Jupiter clasificat la 2 stele anunta ca o camera dubla, dotata cu baie cu dus, televizor/cablu tv, minibar si balcon, costa cu 60 de lei mai mult in versiunea modernizata, comparativ cu cea standard. Camerele modernizate nu au insa dotari suplimentare: „au acelasi dotari ca si camerele duble standard, dar mai noi si de calitate superioara”, se arata in anuntul hotelului.

Din descrierea celor doua tipuri de camere reiese ca dusul, minibarul si televizorul sunt noi in camera modernizata, spre deosebire de cea standard.

Pretul (438 de lei pentru 6 nopti de cazare) nu este deplasat, insa arata ca standardul pe litoralul romanesc inseamna de fapt „nemodernizat”.

Hotelierii de pe litoralul romanesc se pregatesc cu oferte speciale pentru toamna in fiecare an, aceasta fiiind o perioada in care gradul de ocupare scade. Varful de sezon din acest an a fost extrem de bun, depasindu-se timp de 3 saptamani consecutive capacitatea de cazare oficiala.