- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce inseamna Nunta Regala pentru hoteluri? Turistii cheltuiesc cu 200% mai mult

29 Apr, 11:59 • cristina.mihai
Veniturile per rezervare ale hotelurilor londoneze au crescut cu pana la 200% in perioada Nuntii Regale (28-29 aprilie), comparativ cu acelasi interval din 2010, arata un studiu al Pegasus Solutions, una dintre cele mai mari companii care ofera solutii tehnologice pentru industria turismului.
Ce inseamna Nunta Regala pentru hoteluri? Turistii cheltuiesc cu 200% mai mult

Cresterea este determinata de majorarea tarifelor, dar si de perioada de sedere mai lunga a vizitatorilor, nunta avand loc in vacanta de primavara dintre Paste si 1 Mai.

Mai mult, vacanta de 1 mai aduce o crestere si mai mare de tarife in Londra, iar pe 30 aprilie si 1 mai, veniturile nete per rezervare sunt asteptate sa creasca cu 300%, ca urmare a afluxului mare de vizitatori care isi prelungesc vacanta de eveniment.

Turismul intern va acoperi in perioada nuntii cea mai mare parte a vizitelor din Londra. In aceasta perioada, sunt asteptati in oras peste 1 milion de turisti din care circa 60% britanici, potrivit unor estimari anterioare ale oficiului de turism britanic.

Totusi, ponderea britanicilor este in scadere fata de cea normala, ca urmare a interesului in crestere al strainilor pentru vizitarea Londrei in aceasta perioada, dar si pentru ca unii britanici prefera sa evite aglomeratia, potrivit studiului Pegasus.

Americanii, francezii si germanii acopera cea mai mare parte din turistii straini care au sosit la Londra pentru perioda Nuntii Regale.

Studiul mentioneaza ca ponderea rezervarilor britanicilor este in scadere cu 15 puncte procentuale, multi dorind sa evite aglomeratia, iar cea a rezervarilor din Germania, tara care alaturi de Franta trimite cei mai multi turisti in Londra, sunt in scadere cu 1 punct procentual.

Totusi, rezervarile turistilor americani pentru Londra sunt in crestere cu 10 puncte procentuale, iar ale celor francezi cu 3 puncte procentuale.

Romanii nu au calatorit la Londra special pentru nunta

Cat despre turistii romani care au calatorit in Londra pentru acest eveniment, numarul lor nu este foarte ridicat. Marile agentii au vandut in Romania doar cateva pachete turistice fiecare, in aceasta destinatie, in perioada nuntii.

„Nu s-a calatorit in Londra special pentru nunta. Au fost clienti care oricum doreau sa mearga in acest oras si au ales aceasta perioada pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura”, a spus pentru DailyBusiness.ro Mircea Vladu, directorul Prestige Tours.

„Avand in vedere ca acest eveniment este atat de apropiat de sarbatoarea Pastelui cei mai multi romani au preferat sa calatoreasca in Israel, Grecia , Bulgaria care sunt destinatii traditionale de Paste si unde am avut grupuri insemnate de clienti”,spun si oficialii Perfect Tour.

Pachetele de tip City Break catre Londra costa aproximativ 300 euro dar in aceasta perioada in functie de pozitionarea hotelului preturile au crescut si cu 100%, adauga oficialii Perfect Tour.

Potrivit studiului Pegasus hotelurile din Londra au crescut tarifele in saptamana dinaintea nuntii in medie cu 87,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si este de asteptat ca in ziua urmatoarea nuntii, 30 aprilie, tarifele sa creasca cu peste 100%.

De asemenea, perioada de sedere mai mare a turistilor a dus la o crestere a incasarilor per rezervare cu pana la 200% fata de aceeasi perioada a anului trecut.