- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cel mai luxos boutique hotel din Capitala si-a mentinut veniturile in S1, desi a cazat mai putini turisti

20 Jul, 09:30 • cristina.mihai
Carol Parc Hotel, singurul boutique hotel (de dimensiuni reduse - n.r.) de 5 stele din Capitala, a inregistrat in primele 6 luni venituri de 200.000 euro, nivel similar cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Sylvia Petre, managerul unitatii.
Cel mai luxos boutique hotel din Capitala si-a mentinut veniturile in S1, desi a cazat mai putini turisti

Scaderea inregistrata la servicii de cazare a fost contrabalansata de cresterea direct proportionala a incasarilor din evenimente si Food&Beverage.

Ponderea serviciilor de cazare din totalul veniturilor a fost in primul semestru din 2009 mai mica cu 30 de puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, acoperind doar 50% din venituri. Restul incasarilor a venit de pe segmentul de Food&Beverage si evenimente, care au urcat de la 20% din totalul veniturilor in primul semestru din 2008, la 50% in 2009.

Ponderea crescuta a veniturilor din cazare de anul trecut a fost insa influentata si de summit-ul NATO, din 2-4 aprilie 2008, perioada in care hotelul a inregistrat venituri de 100.000 euro.

Cladirea unde se afla astazi hotelul a fost construita in 1906 de catre arhiectul elvetian Suter, pentru regele Carol I. Imobilul a fost restaurat in 2007, printr-o investitie de circa 6 mil. euro.