- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cel mai mare low-cost din Romania a transportat un numar dublu de pasageri, la 9 luni

30 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Linia aeriana Wizz Air, cea mai mare companie aeriana din Romania dupa numarul de pasageri transportati, a inregistrat pe piata locala, in primele trei trimestre ale acestui an, 1,2 mil. de pasageri, cu 90% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Cel mai mare low-cost din Romania a transportat un numar dublu de pasageri, la 9 luni

„Suntem cea mai mare linie aeriana din Romania si vom continua sa ne consolidam pozitia de lider pe aceasta piata”, a spus Natasa Kazmer, director Corporate Communications & Public Affairs Wizz Air.

Compania a devenit lider de piata in T1, depasind cu doar 1.000 de pasageri linia aeriana traditionala Tarom, care a coborat pe locul 2, dar si pe Blue Air.

„Romania este a doua piata pentru operatiunile Wizz Air in ceea ce priveste transportul de pasageri. In acest moment, Romania reprezinta 20-21% din business-ul nostru total”, a mai spus Natasa Kazmer.

In acest an, Wizz Air si-a dublat capacitatea de zbor, la 6 aeronave, si si-a deschis cea de-a treia baza operationala din Romania, la Timisoara.

In ceea ce priveste afacerile, reprezentantii Wizz Air nu au furnizat date financiare, insa au mentionat ca isi mentin o crestere de 85% in Romania si de 30% pe toata reteaua.