- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cel mai nou boutique hotel din Bucuresti asteapta venituri de 1,5-2 milioane de euro in 2011

26 Oct, 13:43 • cristina.mihai
Cel mai nou boutique hotel din Capitala, Epoque, care urmeaza sa se deschida pe 1 noiembrie, asteapta incasari totale de 1,5-2 milioane de euro in primul an de functionare, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii D&M Perfect Real Estate, compania care detine unitatea hoteliera.
Cel mai nou boutique hotel din Bucuresti asteapta venituri de 1,5-2 milioane de euro in 2011

Veniturile estimate cuprind incasarile pe cazare, restaurant si alte servicii oferite de hotel.

De asemenea, gradul de ocupare mediu estimat pentru primul an de functionare este de 55-60%.
[gallery:222]
Hotelul are 45 de apartamente, de 35-110 metri patrati, iar tariful practicat este de 120-150 euro.

Alex Oproiu, directorul general al firmei dezvoltatoare spune ca amortizarea investitiei va avea loc pe o perioada de 10 ani. De asemenea Oproiu a declarat pentru DailyBusiness.ro ca firma nu are in plan alte investitii in urmatorul an.

Investitia in unitatea hoteliera a fost de 8 milioane de euro si a fost finantata de Banca Romaneasca. Constructia a fost demarata in 2007 si finalizata luna aceasta. Compania a cumparat terenul pentru aceasta investitie in urma cu 6 ani, insa pana in 2007 s-a lucrat la proiectare si avize.

Actionarul firmei dezvoltatoare este Dan Claudiu Parau, un om de afaceri roman controversat, cercetat in dosarul Rafo.

Pe piata de boutique hoteluri din Bucuresti mai activeaza Carol Park Hotel, Tiny Club, Boutique Hotel Moxa, Rembrandt Hotel, El Greco sau Opera.

Segmentul unitatilor de cazare de tip boutique hotel a fost, de asemenea, afectat de criza, acestea fiind nevoite sa-si reduca tarifele. Carol Parc Hotel, unitate de 5 stele din Capitala, a micsorat tarifele cu circa 50% la jumatatea lui 2009. Un alt boutique hotel de 5 stele din Bucuresti este Grand Hotel Continental.

Potrivit lui Lucian Marinescu, senior associate la firma de consultanta si management in domeniul hotelier Trend Hospitality, spune ca noua unitate hoteliera va ajunge sa aiba o cota de piata relevanta pe acest segment in circa 2 ani. Marinescu estimeaza ca unitatea va detine circa 30% din piata boutique hotelurilor de lux din Capitala in 2012.