- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai avantajoase oferte pentru bilete de avion last-minute de 1 mai

23 Apr, 14:06 • cristina.mihai
Milano, Barcelona, Paris, Londra sau Viena sunt cateva dintre cele mai cautate orase de romani pentru o scurta vacanta de 1 mai. DailyBusiness.ro a realizat o trecere in revista a celor mai ieftine bilete inca disponibile pe aceste destinatii, in cadrul ofertelor de ultima ora ale liniilor aeriene traditionale si low-cost.
Cele mai avantajoase oferte pentru bilete de avion last-minute de 1 mai

Reprezentantii portalurilor de vanzare de bilete de avion Vola.ro si Paravion.ro, care centralizeaza ofertele de pe piata, au calculat pentru DailyBusiness.ro care sunt cele mai bune oferte inca disponibile pe cele 5 destinatii cu plecare pe 30 aprilie si intoarcere pe 3-4 mai. Tarifele prezentate sunt pentru bilete dus-intors cu toate taxele incluse, achizitionate de catre un adult. Plecarea se face din Bucuresti.

„Avand in vedere ca multe dintre locurile disponibile au fost deja ocupate de la inceputul lunii aprilie, cele mai mici tarife care pot fi achizitionate in prezent de la liniile aeriene traditionale sunt cam cu 30% -50% mai mari decat la inceputul lunii”, au spus reprezentantii Vola.ro.

Bucuresti-Milano:

In prezent, din biletele disponibile spre vanzare la liniile aeriene traditionale, cea mai ieftina optiune este Alitalia, unde un bilet dus-intors cu toate taxele incluse costa in jur de 250 euro, potrivit reprezentantilor Paravion si Vola.ro

Cel mai ieftin bilet low-cost care se poate achizitiona acum pe aceasta destinatia costa 141 euro de la Blue Air. Urmatorul tarif este de 215 euro la easyJet.

Bucuresti-Barcelona:

Cel mai ieftin bilet disponibil pe aceasta destinatie se poate achizitiona de la Tarom, cu 408 euro, spun reprezentantii Paravion.

Turistii care se hotarasc sa plece in ultimul moment pot alege si o varianta mai ieftina, un zbor cu escala in Roma al Alitalia, la care cel mai ieftin bilet disponibil costa peste 300 euro, spun reprezentantii Vola.ro.

Cel mai ieftin bilet low-cost pe aceasta destinatie se poate achizitiona cu 193 euro de la Wizz Air. La Blue Air, un bilet pe aceasta destinatie achizitionat acum pentru 30 aprilie costa 201 euro.

Bucuresti-Paris:

Potrivit Paravion.ro si Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion disponibil in prezent pe aceasta ruta este la Czech Airlines, via Praga, cu circa 350 euro.

Cel mai ieftin bilet low cost pe aceasta destinatie se poate achizitiona de la Blue Air cu 197 euro.

Bucuresti-Londra:

Spre Londra, cel mai ieftin bilet care se poate achizitiona in acest moment costa circa 350 euro, la British Airways, potrivit Paravion.ro si Vola.ro

Cel mai ieftin bilet low-cost pe aceasta destinatie poate fi achizitionat cu 212 euro de la Wizz Air.

Bucuresti-Viena:

Potrivit reprezentantilor Vola.ro, cel mai ieftin bilet pe aceasta destinatie se poate achizitiona, in prezent, de la Austrian Airlines, cu un pret usor peste 300 de euro.

Cel mai ieftin bilet low-cost spre Viena costa 293 euro la Sky Europe.

Ofertele anterioare au fost chiar mai ieftine

Luand in calcul si biletele vandute pentru 1 mai in perioadele anterioare, deci care nu mai sunt valabile in perioada „last-minute”, cele mai mici tarife au oscilat pe rutele mentionate mai sus in functie de destinatie si linie aeriana intre 99 euro si 180 euro (luand in calcul doar liniile aeriene traditionale).

Astfel, cel mai ieftin bilet de avion spre Milano s-a putut achizitiona de la Lufthansa cu putin peste 100 euro.

Urmatoarele linii aeriene la nivel de tarife sunt Alitalia cu 134 de euro si Czech Airlines cu 142 euro, a spus Iuliu Panciu, reprezentantul diviziei de ticketing a agentiei de turism Leader Tour.

Cea mai ieftina optiune pe ruta Bucuresti-Londra a fost Czech Airlines cu 180 euro, spun reprezentantii Paravion.

Cel mai ieftine bilete de avion spre Londra au putut fi achizitionate, pe langa Czech Airlines, de la Iberia cu 140 euro sau de la Lufthansa, cu escala, la un tarif de 193 euro, a spus Panciu de la Leader Tour.

Cel mai ieftin bilet spre Paris a fost achizitionat de la Air France cu 170 euro, potrivit Paravion.

Austrian Airlines a avut la vanzare bilete de 99 euro pe ruta Bucuresti-Viena, in topul ofertelor de 1 mai care nu mai sunt disponibile in prezent figurand, pe locurile urmatoare, Tarom cu 180 euro si Lufthansa cu 219 euro (zbor cu escala).

Update ora 16:41

Pe langa Alitalia, la un tarif similar de peste 240 euro se mai gasesc bilete si la Air One, pe ruta Bucuresti-Milano, au spus reprezentantii Decoleaza.ro.

Pentru un zbor direct catre Paris, turistii au posibilitatea sa achizitioneze cel mai ieftin bilet de la Air France cu 335 euro, potrivit aceleiasi surse.