- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai interesante 3 destinatii turistice din nordul Europei. Vezi Galerie FOTO

02 May, 00:01 • cristina.mihai
DailyBusiness.ro va prezinta trei din cele mai interesante orase turistice din Europa de Nord: Sankt Petersburg, Tallinn si Stockholm.
Cele mai interesante 3 destinatii turistice din nordul Europei. Vezi Galerie FOTO

Sankt Petersburg

, cel mai nordic oras din lume cu peste 1 milion de locuitori, a fost fondat de tarul Petru cel Mare.

In Sankt Petersburg, denumit si orasul palatelor, se poate vizita un numar impresionant de palate, printre care si castelul Sfantul Mihail, dar si Palatul de Iarna, fosta resedinta de iarna a tarilor rusi, actualmente Muzeul Hermitage.

Palatul de Iarna atrage circa 2,5 milioane de vizitatori anual, potrivit site-ului de prezentare al orasului.

Sankt Petersburg are si o serie de catedrale ortodoxe cum ar fi Catedrala Sfantului Isaac, cu o cupola impresionanta, sau Catedrala Petru si Pavel, unde se afla cavoul lui Petru cel Mare.

Un alt obiectiv important din oras este Fortareata Sfintii Petru si Pavel, unde erau inchisi detinutii politici.

Un alt element distinctiv al orasului sunt cele peste 500 de poduri peste Neva. Unul dintre cele mai faimoase este Podul Palatului.

Tallinn

[img=188][/img]

Cartierul medieval al orasului este unul dintre cele mai bine pastrate din lume, fiind inclus in patrimoniul mondial Unesco.

[img=189]Centrul vechi, Tallinn[/img]
In oras se afla si o resedinta de vara a tarului Petru cel Mare, pe langa catedrala Sfantul Nevsky si biserica Sfantul Nicolae, reminiscente rusesti din perioada in care Estonia a fost sub suzeranitate rusa.

Tallinn reprezinta un mix de arhitectura veche si noua, turistii putand observa si constructii noi, cum ar fi un turn TV de peste 300 metri patrati, construit pentru Jocurile Olimpice din 1980, de pe a carui terasa, aflata la o altitudine de 170 de metri, se descopera o vedere panoramica asupra orasului.

Stockholm

[img=191][/img]
Construit pe 14 insule, Stockholm este de asemenea unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale si printre primele orase nordice ca numar de vizitatori, cu peste 1 milion de turisti straini anual.

[img=192]Pavilionul Chinezesc[/img]In Stockholm se pot vizita obiective ca Palatul Drottningholm, fosta resedinta de vara a familiei regale, sau pavilionul chinezesc, unde regele Gustav al III-lea isi petrecea verile, dar si o serie de muzee, precum cel nautic sau cel de arta medievala.

In capitala Suediei se poate vizita de asemenea si o colectie de calesti din secolul 19, dar si o serie de parcuri si gradini foarte diverse.