- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Charterele spre Tunisia repornesc in aprilie. Tur-operatorii spera la aceleasi vanzari ca in 2010

24 Feb, 12:55 • cristina.mihai
Numarul de turisti romani care au vizitat Tunisia in 2009 si 2010 a scazut cu 40% fata de anul 2008, dar tur-operatorii si oficialii guvernului tunisian spera ca in acest an numarul turistilor romani sa nu mai scada, chiar daca revolutia de la acest inceput de an si violentele din regiune au avut un impact negativ asupra turismului din zona, zeci de curse charter fiind anulate.
Charterele spre Tunisia repornesc in aprilie. Tur-operatorii spera la aceleasi vanzari ca in 2010

In 2008, Tunisia a fost vizitata de 35.000 de turisti romani, in timp ce in 2009-2010 numarul a scazut la cate 10.000 pe an.

Tamas Emoke, directoarea de marketing si vanzari a tur-operatorului Best Reisen a declarat ca firma va relua charterele spre Tunisia pe 6 aprilie. Preturile nu au scazut fata de anul trecut pe aceasta destinatie, insa Emoke spune ca este posibil sa fie efectuate dimunuari de pret pentru a umple avioanele. Pentru perioada verii pachetele turistice in Tunisia pot fi achizitionate prin early-booking la preturi cu 15% mai reduse.

Emoke spune ca desi au fost anulate mai multe chartere in aceasta perioada, se asteapta ca numarul turistilor sa fie similar cu cel de anul trecut. Tur-operatorii si oficialii guvernului tunisian se asteapta ca turismul sa se mentina si pentru ca preturile pachetelor sunt „accesibile”. Astfel un pachet turistic cu cazare 7 zile la un hotel de 3 stele costa pana in 400 euro de persoana.

Emoke spune ca Best Reisen, care opereaza chartere si spre Egipt ar putea relua aceasta destinatie tot in aprilie, dar in acest caz inca nu s-a stabilit nimic concret.

Legat de efectele situatiei din Libia, tara vecina cu Tunisia, reprezentantii ambasadei Tunisiei la Bucuresti au comentat ca au frontierele foarte bine pazite de armata si politie.