- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Copos are de recuperat datorii de un sfert de milion de euro pentru hotelurile sale

12 Mar, 13:47 • cristina.mihai
Ana Hotels, firma hoteliera a omului de afaceri George Copos, are de recuperat creante de peste 1 mil. lei (circa 240.000 euro) de la mai multe firme debitoare. Ana Hotels a cerut insolventa mai multor companii.
Copos are de recuperat datorii de un sfert de milion de euro pentru hotelurile sale

Printre acestea se numara agentiile de turism Travel Land si Agata Tex, dar si publisherul Viela Investment Group. Potrivit Tribunalul Bucuresti, Ana Hotels a inaintat o ordonanta de plata si impotriva FC Steaua Bucuresti, la finalul anului trecut.

Dintre aceste firme, tribunalul Bucuresti a acceptat cererea de demarare a procedurii de faliment impotriva agentiei de turism Agata Tex, la inceputul acestui an.

„Ana Hotels are creante de peste 1 milion lei, pe care incearca sa le recupereze de la debitorii sai prin mijloace legale, avand in vedere programul amplu de investitii pe care si l-a propus pentru perioada urmatoare”, au spus reprezentantii companiei, pentru DailyBusiness.ro.

Compania hoteliera a omului de afaceri nu figureaza in prezent ca debitor in dosare de la Tribunalul Bucuresti. Pe de alta parte, Rapid SA a trebuit sa faca fata mai multor cereri de insolventa, una dintre acestea venind de la sponsorul Blue Air, care insa a renuntat la cerere, cu putin timp inainte de semnarea contractului de sponsorizare, luna trecuta.

Omul de afaceri a anuntat anterior ca va investi 12 milioane de euro in modernizarea mai multor unitati hoteliere din portofoliu, dintre care si Hilton si Crown Plaza.

Business-ul hotelier al lui Copos a inregistrat venituri cu circa 30% mai mici in 2009. Inceputul acestui an nu a fost mai bun pentru domeniul hotelier. Astfel, gradul mediu de ocupare al hotelurilor din patrimoniul SC Ana Hotels SA a fost in primele luni ale anului 2010 de aproximativ 50%, similar cu cel din aceeasi perioada a anului trecut, insa veniturile au fost mai mici, ca urmare a scaderii tarifelor.

„In schimb, tot in perioada mentionata, am scazut substantial tariful mediu, prin urmare veniturile realizate reprezinta 80% fata de primele luni ale anului 2009”, spun reprezentantii companiei.

Compania Ana Hotels controleaza 7 unitati de cazare, printre care si Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti.

Copos a dezvoltat si Ana Teleferic, care detine instalatiile de transport pe cablu din Brasov si Ana Yacht Club, primul port de agrement privat din Romania.

George Copos este, potrivit unui top realizat de DailyBusiness.ro, unul dintre cei mai influenti 5 oameni din turismul romanesc.

George Copos este membru Key People.