- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Criza-i criza, dar week-endul pe litoral e sfant: De 2 saptamani numarul turistilor depaseste capacitatea oficiala de cazare

09 Aug, 15:37 • cristina.mihai
In acest sfarsit de saptamana, pe litoralul romaneasc au fost peste 170.000 de turisti, numar record, dupa ce si in week-endul precedent au fost circa 150.000, ceea ce inseamna ca s-a depasit capacitatea de cazare clasificata oficial, estimata la 120.000-130.000 de camere, timp de doua saptamani consecutive, spune Corina Martin, presedinta ANAT, pentru DailyBusiness.ro.
Criza-i criza, dar week-endul pe litoral e sfant: De 2 saptamani numarul turistilor depaseste capacitatea oficiala de cazare

Acest aflux mare de turisti vine dupa ce inceputul lunii iulie a fost unul foarte slab, doar circa 50.000 de turisti fiind inregistrati pe litoral. Jucatorii din domeniu erau sceptici cu privire la evolutia numarului de turisti in varful de sezon.

„Gradul de ocupare a fost de 100% in acest final de saptamana, ca si in week-end-urile precedente”, adauga Martin, care a precizat ca in acest sezon, spre deosebire de anii anteriori, agentiile de turism au inceput sa promoveze mai activ si pachete turistice de una sau doua nopti.

„Dupa doi ani de criza si hotelierii au devenit mai receptivi la ideea pachetelor turistice de pe week-end, pe care de obicei preferau sa le dea la receptie cu tarife mult mai mari”, adauga Martin.

„La acest volum de turisti, cred ca sunt cateva mii de pachete turistice de final de spatamana vandute prin agentii”, mai spune presedinta ANAT.

Printre motivele pentru care turistii, care de obicei alegeau sa mearga pe cont propriu pe litoral, prefera acum sa-si cumpere un pachet prin agentie se numara chiar afluxul mare de vizitatori.

„Este din ce in ce mai greu sau chiar imposibil sa gasesti o camera la receptie”, mai spune Martin.