- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum arata turistul roman \”de insula exotica\”

07 May, 00:01 • cristina.mihai
Turistii romani care aleg sa-si petreaca vacantele in insule exotice sunt in mare parte persoane care au propria companie sau angajati cu functii manageriale de raspundere in companii mari, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Cum arata turistul roman \de insula exotica\

Turistii romani care merg in vacanta in insule exotice au varste cuprinse intre 35 si 60 de ani, de obicei aleg sa-si petreaca vacantele in familie si au venituri mari.

„In general acestia sunt oameni activi, dornici de aventura, care calatoresc mai des decat media si au vazut deja Europa si Orientul Mijlociu”, a spus si Mircea Vladu, proprietarul agentiei Prestige Tours.

„In Romania, spre deosebire de alte tari europene, dupa 55-60 de ani oamenii nu mai pleaca in vacanta, exceptie facand poate doar oamenii de afaceri care inca mai au activitati de business”, este de parere Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

Potrivit agentiilor de turism, un pachet intr-o insula exotica are un pret de pornire de 2.000-2.500 euro pentru hoteluri de 3 stele si ajung pentru oferte de cazare exclusiviste si la 10.000 euro. Pachetele cu aceste preturi presupun spre exemplu cazarea in vile individuale si servire personalizata.

Cateva mii de romani, pana in 5.000, pleaca anual in vacanta in insule exotice, reprezentand o treime din numarul total al turistilor care aleg destinatii de lux.

Pe langa insulele ca Seychelles, Bali sau Maldive, romanii care fac turism de lux mai aleg si croaziere sau tari exotice ca Thailanda sau Mexic.

„Turismul de lux reprezinta inca o pondere mica din turismul in strainatate, insa este un segment care se dezvolta constant”, a precizat Badulescu.