- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum au evoluat preturile in cele mai cautate destinatii pentru vacanta de Paste

22 Apr, 17:30 • cristina.mihai
Bulgaria, Grecia si Turcia raman si in acest an cele mai cerute destinatii turistice de catre romani pentru vacanta de Paste. Daca turistii care au ales Bulgaria sau Grecia au platit pentru vacanta cu pana la 10% mai putin decat in 2010, cei care au ales Turcia au trebuit sa scoata din buzunar mai multi bani, spun oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Cum au evoluat preturile in cele mai cautate destinatii pentru vacanta de Paste

Pe langa cele trei destinatii clasice, in topul cererilor turistilor romani s-a situat si Spania si Israelul. Dintre cele 5 destinatii din top, Israel este cea mai scumpa, bugetele de vacanta putand depasi 600 euro de persoana, spun reprezentantii ANAT.

In cea mai mare parte a destinatiilor preturile sunt la fel ca in aceeasi perioada a lui 2010, ajungand insa si la un nivel cu 5-10% mai mic in Grecia si Bulgaria.

Preturile sunt, insa, mai mari cu pana la 10% in cazul Turciei, destinatie solicitata pe pietele vestice foarte mult, din cauza problemelor sociale din Egipt si Tunisia.

In Grecia, o vacanta de Paste in insula Santorini, la hotel de 3 stele cu trei nopti de cazare, porneste de la 42 de euro de persoana pe zi, in camera dubla, fara transport.

In Bulgaria preturile pornesc de la 20 euro la un hotel de 3 stele, fara masa, dar cu transport inclus.

In Turcia o vacanta de 3 zile incepe de la 75 euro, fara transport.

Agentiile de turism aveau charterele pline pentru vacanta de Paste in Spania, Grecia sau Turcia inca din prima saptamana a lunii. Doar valoarea totala a vacantelor cu zboruri charter cumparate prin agentii in strainatate in aceasta perioada sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

Anual, cateva zeci de mii de romani pleaca in vacanta de Paste, majoritatea alegand destinatii interne.

Destinatiile interne preferate de romani sunt Valea Prahovei, Maramures si Zona Bran Moeciu. In topul preferintelor intra insa si Bucovina si Marginimea Sibiului.